Hlavní obsah

Slavia, Příbram a Slovácko musí zaplatit pokuty za pyrotechniku

Praha

Disciplinární komise FAČR na svém dnešním zasedání udělila třem prvoligovým klubům pokuty za to, že při jejich domácích ligových zápasech použili fanoušci v hledišti pyrotechniku. Slavia musí zaplatit 30, Slovácko 20 a Příbram 15 tisíc korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Slavie se baví pomocí pyrotechniky

Článek

Slavia dostala pokutu za to, že použití pyrotechniky vedlo k přerušení duelu s Ostravou. K prohřešku Příbrami došlo v utkání se Spartou a Slovácka v zápase s Olomoucí.

Disciplinárka dnes také zahájila řízení se Sigmou Olomouc kvůli podezření z porušení disciplinárního řádu při přestupu. Hanácký klub čelí obvinění svých bývalých hráčů, že museli zaplatit za to, aby jim byl umožněn odchod do zahraničí. "Úplata mimo rámec smlouvy mezi hráčem a klubem je v rozporu s disciplinárním řádem," konstatovala DK.

Bývalý hráč Sigmy Radim Kučera v rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že musel zaplatit 35 tisíc eur, aby mohl přestoupit do Bielefeldu. Také Radek Špiláček prý měl zaplatit 50 tisíc eur, aby mohl zamířit do Německa.

Naopak bylo zastaveno řízení ohledně podezření z rasistických projevů fanoušků Sparty v utkání s Libercem. "Komise neshledala, že k takovému jednání došlo, ani delegát utkání ve svém zápise takové jednání nezmínil," uvedla disciplinární komise.

Reklama