Hlavní obsah

Šéfová rozhodčích Damková se sluní na Kubě. Garde jí dělá nejen Berbr, ale i dvacítka sudích

Praha

V horké době si vyrazila na teplou Kubu. A nejen v doprovodu svého přítele a jednoho z členů strahovské generality Romana Berbra, ale i za asistence dvou desítek sudích. Nikoli poprvé, protože šéfová českých fotbalových rozhodčích Dagmar Damková se s rozhodčími vydala v minulosti do teplých krajů již několikrát. „Jde o její osobní rozhodnutí, ale v panující atmosféře to dobré není. Dokonce bych to označil za vyloženě nešťastné rozhodnutí,“ nechal se slyšet šéf českého fotbalu Miroslav Pelta, když se i k němu donesly informace o výletu.

Foto: Fotobanka Profimedia

Dagmar Damková se v doprovodu rozhodčích vydala na dovolenou za teplem na Kubu.

Článek

Na Kubě je v těchto dnech příjemně. Na velké opalování to sice není, neboť teploty se pohybují mezi dvaceti až pětadvaceti stupni, ale ekipa českých sudích si i tak tepla užívá a dělá šéfové všech českých rozhodčích společnost.

Aby ale bylo jasno - nejde o přímé podřízené Damkové, protože na Kubu odletěla dvacítka sudích pískajících Českou fotbalovou ligu a divizní soutěže.

„V této exponované době jde podle mého o vyloženě neštastné rozhodnutí," glosoval výlet Damkové s ekipou sudích předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta, který jinak šéfovou komise rozhodčích hájí, jak to jen jde.

„Místo v komisi rozhodčích UEFA, to je náramně silná pozice. Ona toho udělala pro český fotbal a naše rozhodčí skutečně hodně, proto ji hájím," vysvětluje Pelta svůj postoj. „Její zásluhou máme postavení, o němž se nám dřív nemohlo ani zdát. Stačí se podívat, jaké třeba píská zápasy sudí Královec, který soudcuje na San Bernabeu i Real Madrid."

Damková rozhoduje správně, hájí šéfku sudích Pelta

Ani doma nemá Pelta s Damkovou sebemenší problém, ba právě naopak. „Dívá se na věci racionálně, trestá všechny prohřešky a úlety, má stejný metr pro všechny. A protože je to ženská, berou její verdikty i všichni chlapi kolem ní trochu jinak. Podle mého není problém našeho fotbalu v rozhodčích, ale v lidech kolem nich. V těch, kteří se je pokouší ovlivnit, což jsou samo sebou kluby."

Jen momentální výlet na Kubu Pelta šéfové komisi rozhodčích zazlívá. Zejména, když český fotbalem zmítá nekonečný příběh o korupci o uplácení, v němž jako svědci a zároveň protagonisté figurují i dva bývalí sudí Adámek s Býmou. Zvlášť, když dvacítku rozhodčích vzala s sebou.

A nic na tom nemění, že jim nevelí. Co není, může časem být, neboť mezi elitní sudí mohou někteří pochopitelně z ČFL postoupit.

Reklama