Hlavní obsah

Fotbalový Liberec lanaří bývalého reprezentanta Kováče

Liberec

Úřadující mistr fotbalové Gambrinus ligy Slovan Liberec by do svých řad rád zlákal někdejšího českého reprezentanta Radoslava Kováče. Slovan podle sportovního manažera Jana Nezmara už s bývalým zadákem Spartaku Moskva či West Hamu předběžně mluvil o podmínkách spolupráce. Klíčové ale bude, zda se Kováč vyváže ze smlouvy v Basileji, kde má ještě půlroční platný kontrakt.

Foto: Profimedia.cz

Radoslav Kováč v dresu West Hamu United.

Článek

Pak by totiž do Liberce třiatřicetiletý stoper odešel zadarmo. "Kdyby se to povedlo a Radek by se vyvázal ze smlouvy, bylo by to pro nás velmi zásadní. V tu chvíli by nám zbývalo domluvit se už jenom se samotným hráčem. Ale zatím to je v nedohlednu," řekl ČTK Nezmar, který na podzim ukončil hráčskou kariéru.

I proto Severočeši nutně shání posilu do obranných řad a Kováč je nejvýše na seznamu možných posil. Mistr Evropy do 21 let z roku 2002, který je v Basileji už dlouho mezi náhradníky, už prý dokonce pod Ještědem prošel lékařskou prohlídkou.

Nezmar: Radek projevil zájem u nás působit

"S Radkem jsme jeho působení u nás už předjednali, ale zatím jsme k definitivní dohodě nedospěli. Je to otázka dalších debat. Osobně bych byl šťastný, kdybychom jeho příchod dotáhli ještě před Vánocemi, ale u tak velkého transferu nečekám, že by se mohl takhle rychle uskutečnit," řekl Nezmar. "Radek projevil zájem u nás působit, ale teď musíme stále respektovat fakt, že je pod smlouvou v Basileji," dodal Nezmar.

Kováč, který v kariéře prošel Olomoucí, Spartou, Spartakem Moskva a West Hamem United a v roce 2009 ukončil kariéru v reprezentaci, ale podle všeho už s dalším působením v Basileji, kam zamířil loni v létě, nepočítá. Podle deníku Blick se už nedávno se spoluhráči oficiálně rozloučil na vánočním večírku.

Reklama

Související témata: