Hlavní obsah

Fotbalová Slavia získala obránce Bortela, z Gentu se nejspíš vrátí záložník Gecov

Novou posilou fotbalové Slavie je slovenský obránce Milan Bortel. Pětadvacetiletý hráč, který naposledy působil ve Zlatých Moravcích, v Edenu podepsal roční smlouvu s dvouletou opcí. Informovaly o tom webové stránky vršovického klubu. Angažování vysokého stopera může znamenat odchod reprezentanta Martina Latky, který má nabídky ze zahraničí a do půlky ledna se prý rozhodne, jestli ve Slavii zůstane.

Foto: Slavia.cz

Slovenský obránce Milan Bortel (vpravo) se stal novou posilou fotbalové Slavie Praha.

Článek

Podle sportovního ředitele Slavie Miroslava Držmíška bude Bortelův příchod administrativně uzavřen na začátku ledna. Bortel dal prý nabídce Slavie přednost před jinými zájemci. "Ve chvíli, kdy se ozvala Slavia, bylo jasno. Jsem rád, že o mě takový klub projevil zájem. Těším se na novou výzvu," uvedl Bortel.

Urostlý stoper strávil několik sezón také v týmech v nižších italských soutěžích. V Catanii, kde podepsal čtyřletou smlouvu, se však startu v Serii A nedočkal. Na rodné Slovensko se Bortel vrátil před letošní sezónou a na podzim na hřišti nechyběl ani minutu.

Bortelovým příchodem se vedení Slavie možná připravuje na variantu, že přijde o klíčového středního obránce Martina Latku. Klub mu sice předložil dlouhodobý kontrakt, ale Latka zatím váhá a zvažuje i nabídky ze zahraničí. Přípravu však hodlá zahájit se Slavií a do poloviny ledna se má definitivně rozhodnout.

Kromě Bortela má Slavii posílit také záložník Marcel Gecov, jenž plánuje návrat do mateřského klubu z belgického Gentu. Jedenáctý tým ligové tabulky naopak v zimní pauze opustili obránce Róbert Cicman a záložníci Zoran Milutinovič s Tomášem Frejlachem. Kariéru ukončil útočník Stanislav Vlček.

Reklama