Hlavní obsah

Kanonýr Tecl už v Plzni absolvoval zdravotní testy a ve čtvrtek s ní zahájí přípravu

Plzeň
Aktualizováno

Jihlavský střelec Stanislav Tecl míří z Vysočiny do Plzně, s níž ve čtvrtek zahájí přípravu na jaro. "Už u nás absolvoval zdravotní testy, do tréninku se ve čtvrtek skutečně zapojí," potvrdil generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek, že největší transfer na domácí scéně ve výši 20 milionů korun je na spadnutí. „Smlouva je zatím podepsána předběžně. Definitivní podpis proběhne po návratu majitele Tomáše Paclíka ze zahraničí.“

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Stanislav Tecl (vpravo) pravděpodobně přestoupí do Plzně.

Článek

O dvaadvacetiletého Stanislava Tecla byl na domácí ligové scéně eminentní zájem. Aby ne, když se dvaadvacetiletý jihlavský útočník na podzim blýskl deseti góly, přičemž v posledních pěti kolech pro zranění nenastoupil.

Chtěla ho zlanařit Sparta, lákala ho Plzeň, která za něho nabídla Jihlavě dvacet milionů korun. Za takovouto částku ještě nikdy v historii žádný fotbalista do Viktorie nepřišel.

"Jsem přesvědčen, že podobnou sumu by Jihlava nedostala od žádného klubu ani z ciziny," prohlásil majitel fotbalové Plzně Tomáš Paclík, když se s nabídkou vytasil. Jihlava na ni samozřejmě slyšela a dala souhlas, aby se Tecl zapojil s Plzní do přípravy.

"Souhlas jsme  skutečně dali," potvrdil i tiskový mluvčí FC Vysočina Miroslav Fuks.

"Tecl už v Plzni absolvoval zdravotní testy a ve čtvrtek zahájí s mužstvem příipravu na jaro," prozradil generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek. Podle něho už oba kluby podepsaly i předběžnou smlouvu.

"Definitivní podpis proběhne po návratu majitele Tomáše Paclíka ze zahraničí,"  vysvětlil Šádek, proč smlouva ještě nebyla parafována.

"Momentálně jsem v USA, takže proto můj podpis  pod smlouvou zatím chybí," potvrdil v rozhovoru pro ČTK Paclík.

Reklama