Hlavní obsah

VIDEO: Tecl začal v bagu mezi plzeňskými mazáky, Horváth si nepřivezl ani kilo navíc

Plzeň

Už i s exjihlavským kanonýrem Stanislavem Teclem vyrukovali fotbalisté Plzně k prvnímu letošnímu tréninku. Autor deseti podzimních gólů je první posilou lídra Gambrinus ligy, který se chystá i na únorové play-off Evropské ligy s Neapolí. Teclův přestup bude formálně stvrzen až ve chvíli, kdy se majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík vrátí z Ameriky, transferu však nic nebrání.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Kapitán Pavel Horváth dorazil se svým skútrem na úvodní letošní trénink Viktorie jako první.

Článek

První lednový trénink plzeňských fotbalistů

Kapitán šel znovu příkladem. Pavel Horváth přifrčel z kabiny na svém skútru do areálu v Luční jako úplně první. „Přes zimu jsem tentokrát nepřibral ani kilo! Ani jsem nemohl, koncem roku jsem ulehl s kašlem, tak jsem se léčil," ujišťoval dobře naložený záložník, který se dříve o Vánocích vždy pěkně zakulatil.

Poslední dorazili k hřišti na motorových koloběžkách reprezentanti Limberský a Rajtotral, trénink mohl začít. Pochopitelně i s Teclem, jenž se hned od začátku přidružil ke skupince mazáků vedené Horváthem. Žádného privilegia se ovšem nedočkal a musel začít pěkně v bagu.

Odolat nabídce Plzně jsem nedokázal, říká Tecl

„Kdyby to byl nějaký jiný klub než Plzeň, asi bych nabídku nepřijal. Ale Viktoria je pro mě lákadlo a taková výzva, že jsem ji nedokázal odmítnout. Jedná se vyloženě o sportovní stránku. Bylo to hodně těžké rozhodování. Nakonec jsem se rozhodl nabídku Plzně přijmout, protože už by se nemusela opakovat," vylíčil Tecl.

Během přípravy čeká svěřence trenéra Pavla Vrby kromě tréninků také osm přípravných zápasů, z nichž tři odehrají  v rámci herního kempu na Kypru. Na prvním čtvrtečním tréninku chyběli stopeři Procházka (problémy s kolenem), Čišovský (lýtko) a také záložník Kolář (dostal volno z rodinných důvodů).

„Po operaci je i Hejda a jednou nohou zpátky v Mladé Boleslavi byl i Ševinský, jemuž u nás končí smlouva. Stoperů nám tedy moc nezůstalo a je to momentálně jediný post, který ještě řešíme. Během týdne by se k nám tedy měl připojit gruzínský reprezentant, jehož otestujeme," předeslal generální manažer Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: