Hlavní obsah

Vrba prosí Pulpita, aby ho vzal do Baníku na stáž. Chce zjistit, v čem dělá Plzeň obrovské chyby...

Náladu má na začátku roku víc než dobrou. Jeho Plzeň přezimuje v čele tabulky fotbalové Gambrinus ligy, v únoru se v play-off Evropské ligy utká s Neapolí a hned na úvod přípravy mu vedení Viktorie přivedlo jako posilu jihlavského kanonýra Tecla. Na co by si tedy trenér Pavel Vrba po Novém roce stěžoval... Jednu invektivu na adresu ligového kolegy si však přece jen neodpustil.

Foto: MPM-Quality

Pavel Vrba si v "sobím" svetru užíval s plzeňským kapitánem Pavlem Horváthem večírku na závěr podzimní sezóny...

Článek

Není v domácí soutěži momentálně jiný kouč, jemuž by vedení koupilo fotbalistu za více než 20 miliónů korun. Pavel Vrba toto privilegium v Plzni má, jihlavského kanonýra Tecla se hned v první den přípravy dočkal.

„Dokud Standa hrál, tak Jihlava byla v klidných vodách tabulky. Spolu s Kolouškem to pro ně byl rozhodující hráč. Je to střelec, který má velké předpoklady v koncovce. Je také rychlý, na čemž chceme stavět. Odchodem Pilaře a Petržely jsme na podzim trochu v ofenzivě ztratili a věřím, že Standův příchod nám pomůže, abychom na jaře dávali více gólů," mnul si kouč ruce po prvním letošním tréninku.

Dojde i na svetr se soby

Během jarního tažení počítá i s populárním svetrem se soby, který od mužstva dostal k narozeninám po poslední loňské výhře nad Atlétikem Madrid.

„Svetr se momentálně suší. Celý prosinec jsem ho nosil, takže ho manželka musela vyprat. Příště už ho budu mít zase na sobě..."

Měl bych lepší výsledky, tvrdí Pulpit

Dobře naložený Vrba pak na dálku nečekaně oslovil svého kolegu z Baníku. „Chci poprosit pana Pulpita, rád bych na nějakou stáž do Ostravy," culil se kouč Viktorie.

Reagoval tak na rozhovor, který Martin Pulpit v prosinci poskytl deníku Sport. V něm si kouč Baníku postěžoval, že většinou trénoval v klubech, jež měly vážné existenční problémy.

„Trénovat Boleslav, Spartu nebo Plzeň, kde je všechno ideální, to by mě bavilo taky. A troufám si říct, že bych měl lepší výsledky, než mají trenéři, kteří tyto týmy vedou," prohlásil Pulpit sebejistě.

Trenér Plzně mu tedy s odstupem času odpověděl. „Chci se poučit, a tak bych byl rád, kdyby mě pozval. Podíval bych se, v čem děláme obrovské chyby, abychom naše mužstvo dotáhli ještě dál, než je to možné," švejkoval Vrba.

Reklama

Související témata: