Hlavní obsah

Chci, aby hráči byli hladoví, říká teplický kouč Ščasný

Josef PešoutSport.cz

Fyzickými testy na ústecké Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně zahájili ve čtvrtek prvoligoví fotbalisté FK Teplice zimní přípravu na druhou polovinu soutěžního ročníku. Trenér Zdeněk Ščasný ale zůstal na domácím teplickém stadiónu, aby se svými asistenty a dalšími členy realizačního týmu ještě dolaďoval plán pro nejbližší týdny.

Foto: Petr Horník, Právo

Kouč Ščasný chce, aby jeho svěřenci byli hladoví.

Článek

Kouč dobře ví o rezervách mužstva. „Na podzim jsme hráli venku moc ustrašeně. Musíme to změnit a pokusit se o agresivní, rychlý fotbal. Chci, aby hráči byli v dobrém slova smyslu hladoví a dali do hry potřebné nasazení," uvažoval Ščasný. Tým je v pásmu sestupu, takže ho čeká hodně práce.

V Teplicích už nepočítají se čtyřmi hráči, kteří se proto ani nezapojili do přípravy. Dosavadní kapitán Petr Lukáš, Václav Ježdík, Jan Hošek a Alen Melunovič dostali souhlas k hledání nového angažmá. Hlavně nucené loučení Petra Lukáše je nečekané, protože po šest let patřil k oporám týmu. Bude zajímavé sledovat, kam povedou jeho další fotbalové kroky.

Naopak první novou tváří je obránce Josef Kaufman, naposledy působící ve Zbrojovce Brno. Do Teplic se ale vrací po několika sezónách, takže zdejší prostředí dobře zná.

A jak probíhaly testy v Ústí? Hráči se střídali po trojicích a fyzické výsledky poslouží k tomu, aby trenér měl představu, jakou zátěž pro ně může zvolit v začátku zimní přípravy. První trénink na hřišti absolvují tepličtí fotbalisté v pátek. A v sobotu se tým rozdělí na dvě skupiny. Jedna se zúčastní halového turnaje Indoor Cup v Liberci a druhá bude trénovat na teplických Stínadlech. Dá se očekávat, že v liberecké hale dostanou příležitost spíše mladší a méně zkušení hráči.

Herní prověrka na hřišti přijde poprvé ve středu 9. ledna, kdy se mužstvo představí ve svém prvním vystoupení v Tipsport lize v pražském Edenu proti Jablonci, druhému celku prvoligové tabulky. Dalšími soupeři tam budou během ledna například Slovan Liberec, Bohemians 1905 a Slavia Praha.

Reklama

Související témata: