Hlavní obsah

S fotbalisty Sparty se bude připravovat i útočník Bednář, přestup Váchy uvízl na mrtvém bodě

Aktualizováno

S fotbalisty pražské Sparty začne od pátku trénovat i bývalý reprezentační útočník Roman Bednář. Devětadvacetiletý hráč naposledy působil v tureckém Sivassporu, má za sebou také angažmá v anglických klubech West Bromwichi, Leicesteru a Blackpoolu nebo skotském Heart of Midlothian. Naopak nejistý je příchod záložníka Lukáše Váchy - Letenští se s hráčem na podmínkách přestupu domluvili, jednání mezi Libercem a Spartou ale uvízla na mrtvém bodě.

Foto: Joe Giddens, ČTK/AP

Roman Bednář ještě v dresu Blackpoolu.

Článek

Další novou tváří ve Spartě je litevský reprezentační obránce Valdemar Borovskij, kterého bude vedení Pražanů rovněž testovat. Trenér Vítězslav Lavička zapojí do přípravy i několik hráčů z rezervy a juniorky.

Pražané mají rovněž velký zájem o libereckého záložníka Lukáše Váchu. Přestup třiadvacetiletého hráče se však komplikuje. „K dohodě jsme se moc nepřiblížili," prozradil sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar. „Ve hře je hráčská kompenzace i finanční vyrovnání, ale představy jsou značně rozdílné," dodal.

Vácha tak zatím zůstane v kádru Severočechů a není vyloučeno, že s klubem absolvuje příští týden kondiční soustředění v Břízkách. „Je zájmem všech, aby se jednání brzy uzavřela," naznačil Nezmar, že nehodlá licitovat do konce přestupního termínu.

Reklama

Související témata: