Hlavní obsah

Slávista Vlček opět řádil, odnesly to Blšany

PRAHA

Podruhé za sebou vybojovali fotbalisté Slavie tři body na hřišti soupeře, když v sobotu v úvodu 14. kola první ligy porazili na stadiónu Viktorie Žižkov Blšany 3:0. Hlavní postavou vítězů byl znovu Stanislav Vlček. Vstřelil dva góly a měl velký podíl i na tom třetím, který byl připsán blšanskému Šourkovi jako vlastní.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Na mokrém žižkovském trávníku se Slavia lépe pohybovala a od prvních minut měla hru pod kontrolou. Přesto v osmé minutě zahrozili domácí, po akci Polodny ukopl brankář Černý před Dortem v posledním okamžiku na roh. To však bylo ze strany Blšan na dlouhou dobu vše. Po čtvrthodině hry si několikrát narazili míč Adauto s Vlčkem a po střele druhého jmenovaného vyrážel Chvalovský na roh.

Ve dvacáté minutě se však početnější slávističtí diváci již radovali. Sedláček z levé strany hledal centrem Vlčka, který už v té chvíli mohl navázat na svůj hattrick proti Příbrami. Šourek ho sice k míči nepustil, ale jen za cenu toho, že ho nešťastně sám nasměroval do vlastní sítě.

Vlček se střelecky zaskvěl až po přestávce. V 60. minutě si naběhl na Sedláčkovu vtipnou přihrávku, chytře si počkal a přesně obstřelil vybíhajícího brankáře Chvalovského. To se již o pět minut nepodařilo Adautovi, kterému blšanský gólman stačil míč ukopnout do zámezí.

Oba útočníci hostí byli i u třetí branky. Adauto prodloužil hlavičkou přihrávku Sedláčka na Vlčka a ten po zemi potřetí překonal Chvalovského. Ve dvou zápasech tak nastřílel pět branek a zařadil se mezi nejlepší ligové kanonýry.

Blšany - Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky: 60. a 75. Vlček, 20. vlastní Šourek. Rozhodčí: Helebrant - Zlámal, Lhoták. ŽK: Šourek. Diváci: 972.
Blšany: Chvalovský - Vorel, Müller, Horáček, Šourek (33. Pleško) - Polodna (83. Michal), Bílek, Sýkora, Šelicha - Dort (78. Devátý), Zelenka. Trenér: Bílek.
Slavia: Černý - Švec, Holeňák, Bejbl, Zbončák - Piták, Gedeon, Latka (80. Hrdlička), Sedláček (87. Rychlík) - Vlček, Adauto (79. Munster). Trenér: Csaplár.
Gambrinus liga - 14. kolo
Baník Ostrava - Drnovice 2:2
Olomouc - Opava 0:1
Zlín - České Budějovice 2:2
Sparta - Jablonec 3:1
Blšany - Slavia 0:3
Příbram - Slovácko neděle 21.11.
Ml. Boleslav - Brno neděle 21.11.
Liberec - Teplice pondělí 22.11.
TABULKA ZDE

Reklama

Související témata: