Hlavní obsah

Sigma počtvrté bez bodu, prohrála i s Opavou

OLOMOUC

Fotbalisté Zlína znovu totálně propadli v koncovce a protože udělali i fatální hrubku, byť jedinou, kterou Opava potrestala, přišli o další tři body. "Je to o gólech. My jsme opět žádný nedali, a to rozhodlo," tvrdil olomoucký kouč Petr Uličný.

Článek

"Všichni, kteří sem dnes přišli, čekali, s jakým přídělem odjedeme. Vsadil jsem proto více na psychologii a ono to vyšlo. Smekám před hráči za to, co v nynější situaci dokázali. Ještě jsme neumřeli. Budeme se rvát dál," uvedl spokojený trenér Opavy Vlastimil Palička.

Od počátku se hrálo na jednu branku. Hosté totiž neměli zájem útočit a jen bránili. Nutno však konstatovat, že precizně. Reiterova hlavička a Bednářova střela z voleje, obě mimo branku, to bylo jediné, co v úvodní čtvrthodině domácím Opavští dovolili. Sigma sice soupeře přišpendlila před vlastní šestnáctku, ale ve finální fázi nedokázala nic kloudného vymyslet.

Když pak v 31. minutě chyboval Kovář, místo odkopu dával přednost R. Hutníkovi, dostal se na velkém vápně k míči Kiša, který po dvou rychlých krocích prudce vystřelil a Opava se po své první ráně mezi tyče radovala. Vzápětí ji podržel gólman Vašek, když vytáhl ze šibenice bombu Reitera. Víc však už Hanáci do poločasu nevyprodukovali.

Jejich tlak sice s přibývajícími minutami sílil, ale šance nepřicházely. Nepomohlo ani vysunutí obránců Kučery a Hudce na hrot. Opava bránila skvěle. Ujmout se mohl snad jen v samém závěru Kobylíkův centr z přímého kopu, který prolétl celou obranou. Zastavila ho však tyč. "Když nám nevycházelo nic, pokusili jsme se to zlomit silou, proto šli dopředu zadáci, ale soupeř to perfektně zvládl a nedal nám žádnou šanci," konstatoval Uličný.

Olomouc - Opava 0:1 (0:1)
Branka: 30. Kiša. Rozhodčí: Závodný - Ondo, Jahoda. ŽK: Kobylík, Špiláček - Kiša, Bureš, Batista. Diváci: 3597.
Olomouc: Vaniak - R. Hubník, Kovář, Kučera - König (73. Bouška), Randa, Babnič, Špiláček, Kobylík - Reiter (61. Hudec), Bednář (60. Vyskočil). Trenér: Uličný.
Opava: Vašek - Jašek, Krajčovič, Kotůlek, Bureš - Laciga (90. Zeher), Baránek (82. Kulig), Metelka, Sviták, Kiša - Batista (60. M. Hubník). Trenér: Palička.
Gambrinus liga - 14. kolo
Baník Ostrava - Drnovice 2:2
Olomouc - Opava 0:1
Zlín - České Budějovice 2:2
Sparta - Jablonec 3:1
Blšany - Slavia 0:3
Příbram - Slovácko neděle 21.11.
Ml. Boleslav - Brno neděle 21.11.
Liberec - Teplice pondělí 22.11.
TABULKA ZDE

Reklama

Související témata: