Hlavní obsah

Slavia nabírá kondici v Krkonoších a vyhlíží posily do ofenzivy

Fotbalisté pražské Slavie zažívají nejtvrdší část zimní přípravy, v těchto dnech totiž nabírají kondici na jarní sezónu na soustředění ve Špindlerově Mlýně. Trenér Petr Rada má na horách k dispozici 24 hráčů a stále čeká na avizované dvě posily do ofenzivy, které do Krkonoš zatím nedorazily.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalisté Slavie trénují ve Špindlerově Mlýně

Článek

"Jsou v jednání. Čekal jsem, že budou dřív, ale asi to není tak jednoduché. Co vím, tak vedení je v jednání s hráči. Věřím tomu, že do konce týdne se to doladí," řekl novinářům Rada.

Jedenáctý tým ligové tabulky zatím v zimní pauze posílili obránce Milan Bortel a záložník Marcel Gecov. Do ofenzivy chtěli Pražané získat Filipa Šeba ze Slovanu Bratislava, jeho příchod ale nakonec zřejmě nedopadne. "Rozhodl se tak, jak se rozhodl. Mě mrzí jediná věc. Třikrát jsem mu volal a ani jednou nezvedl telefon. O život tady nejde, nemusí se bát," podotkl Rada.

Jedním z vyhlédnutých útočníků je bývalý reprezentant Martin Fenin z druholigové německé Chotěbuzi, který se zotavil po předloňském zranění hlavy a dostal se z depresí. Problémem by ale mohlo být jeho malé herní vytížení.

Fenin zájem projevil

"Měli jsme spolu otevřený rozhovor. On zájem projevil, teď je to věcí klubu, zda jednání dopadnou," uvedl Rada. "Pokud nějaký hráč nenastupuje, určitý handicap to je. V Německu se ale poctivě trénuje, i když herní praxe se nahradit nedá," připustil slávistický kouč, který se zná s Feninem ze společného působení v Teplicích.

Rada věří, že bude mít útočné posily k dispozici co nejdřív. "Samozřejmě čím dřív hráč přijde do kolektivu, tím lépe. Ale nejsme jediní, přestupy se prostě protahují," řekl. "Jeden hráč do ofenzivy přijde a já věřím, že přijdou dva," doplnil slávistický trenér.

Rada zatím stále neví, jak dopadne situace kolem stopera Martina Latky. Klíčovému obránci Pražanů vypršela smlouva a momentálně řeší nabídky ze zahraničí. Dál se ale připravuje se Slavií. "Koncem týdne ve čtvrtek nebo v pátek spolu budeme mít sezení. Doufám, že ten rozhovor bude pozitivní pro obě strany. Pokud je ta šance jednoprocentní, pořád věřím, že může zůstat," uvedl Rada.

Všichni jsou zdraví, až na Berkovcovu plombu

Soustředění si zatím pochvaluje, těší ho především dobrý zdravotní stav týmu. Doma zůstal jen Luboš Tusjak kvůli nemoci. "Až na to, že Berkovcovi vypadla plomba, jsou všichni v pořádku. Nejsou žádná svalová zranění," poznamenal Rada.

Ve Špindlerově Mlýně dnes slávisté poprvé od sobotního příjezdu zažili sněžení, vločky je provázely při dopoledním výběhu v terénu. Trénují třikrát denně a večer mají regeneraci. "Vstáváme v sedm a před snídaní máme asi čtyřicetiminutovou tréninkovou jednotku. V deset pak jdeme na trénink a po obědě znovu. Střídáme výběhy, umělou trávu ve Vrchlabí a tělocvičnu. Naprosto nám to tady vyhovuje," dodal Rada.

Reklama

Související témata: