Hlavní obsah

Nudu v Příbrami gól nezahnal

PŘÍBRAM

Ve fotbalové mizérii, kterou ve 14. kole první ligy předvedla Příbram se Slováckem, gól nepadl. "Po přídělu na Slavii jsme se zaměřili na to, abychom odehráli zápas s nulou. Bylo to hlavně o defenzívě," řekl trenér Marily František Kopač.

Článek

Zápas na promrzlém a částečně zasněženém hřišti dlouho nepřipomínal souboj prvoligových týmů. Za celý první poločas ani jedno mužstvo nevystřelilo na branku, dokonce ani mimo ní! Jediným zajímavým momentem bylo vysunutí Pospěcha Abrahámem. Útočník Slovácka se řítil sám na Sňozíka, ale v poslední chvíli zažehnal nebezpečí skluzem Mácha.

První střelu na branku vyslal v 60. min. domácí Rajtoral, z hranice šestnáctky trefil tyč. V 68. min. předvedla Příbram brejk, Jendruščáka zastavil mimo vápno jen faulem gólman Drobisz a musel pod sprchy. Domácí Horváth viděl o čtyři minuty později po faulu na Jarolíma druhou žlutou a i on šel předčasně z placu.

Marile mohl zajistit tři body střídající Barteska, jenže v čisté šanci trefil jen nohy Kováče, který šel do branky místo Drobisze. A když Kováč chytil v nastaveném čase na čáře hlavičku Jendruščáka, body se dělily. "Remíza je spravedlivá, na tomhle terénu to byl hlavně boj s minimem šancí," uznal asistent Slovácka Petr Vrabec.

Příbram - Slovácko 0:0
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Handlíř. ŽK: Horváth - Pavlík. ČK: 72. M. Horváth - 68. Drobisz. Diváci: 2682.
Příbram: Sňozík - Mácha, Formánek, Turtenwald, Janů - Rajtoral (83. Barteska), Otepka, Riegel, Loseille, M. Horváth - Mendy (57. Jendruščák). Trenér: Kopač.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Němčický, Kadlec - Obal (77. Petržela), Abrahám, Pavlík, L. Jarolím - Ivana, Zb. Pospěch (63. Nezmar, 70. Kováč). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: