Hlavní obsah

Červená je přece dobrou barvou, žertoval podzimní hříšník Vácha, když se upsal Spartě

Praha

Podpis pod smlouvou už byl jen formalitou. Fotbalová Sparta se s Libercem dohodla na přestupu Lukáše Váchy s definitivní platností již v úterý, hráč podmínky angažmá uzavřeného na tři a půl roku rovněž akceptoval, takže dnes dopoledne už s Pražany na Strahově trénoval. Po dopolední přípravě pak za přítomnosti svého manažera Zdeňka Nehody ve sparťanském centru smlouvu jen parafoval. „Jsme rádi, že přichází na samém začátku přípravného období,“ ulevilo se trenérovi Lavičkovi, že má třiadvacetiletého záložníka v kádru a může s ním počítat jak pro jarní ligu, tak pro pohárovou konfrontaci s londýnskou Chelsea.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha na sebe při dopoledním tréninku navlékl sparťanskou bundu, po poledmni si po podpisu smlouvy vyzkoušel i rudý dres,

Článek
Fotogalerie

Vácha patřil mezi Lavičkovy priority. Trenér se tím netajil, a proto kvitoval, že jednání nabrala rychlý spád a k transakci na ose Letná - Liberec došlo. Na sever Čech putují sparťanští mladíci Frýdek a Pavelka, Vácha se stal naopak posilou Sparty. Samo sebou za finanční doplatek, jehož výši nemíní ani jeden klub odtajnit. Podle kuloárních informací by však celková částka, do níž je pochopitelně započtena i cena Pavelky a Frýdka, měla trumfnout přestup Tecla do Plzně a tudíž oscilovat nad 20 milióny korun.

Cizina? Jen hostování s opcí

„Je to další krok v Lukášově sportovní kariéře. Zájem o něho mělo hned několik klubů v tuzemsku i v zahraničí, ale nabídka Sparty se neodmítá," ulevilo se i agentovi Zdeňku Nehodovi.

„Ze zahraničí šlo o hostování s následnou opcí, takže když se ozvala Sparta, skutečně nebylo co řešit," prozrazoval Vácha, o něhož se eminentně zajímala i Plzeň. „Mluvil jsem s oběma trenéry, ale z jednání se Spartou a rozhovorů s trenérem Lavičkou jsem měl velice dobrý pocit. A navíc - v Liberci mně všichni trenéra Lavičku doporučovali," dodávala nová akvizice Sparty, která paradoxně vyrostla u největšího letenského rivala - Slavie, aby poté prošla Jabloncem, Ostravou a hlavně Libercem.

Slavia jako první holka

„Táta je slávistou, ale do přestupu mně nemluvil, protože sám cítí, jak důležitý krok v kariéře to pro mě je. Ale Slavia mě v srdci zůstala, protože jsem tam vyrostl a nakoukl tam i do ligy. Je to prostě jako první holka, na kterou se také nezapomíná," rozpovídal se Vácha, který si přinesl do Sparty i nálepku zlobivého a nezkrotného hráče. To proto, že v průběhu podzimu viděl hned třikrát červenou kartu...

„Červená je teď přece barvou dobrou," smál se Vácha, když novou smlouvu podepsal a rudý dres poprvé přetáhl přes hlavu. „Dá se na tom ale zapracovat. Vždyť je mně třiadvacet."

„Posledním hráčem, který stihl za podzim schytat tři červené, byl v době svého sparťanského angažmá Pavel Nedvěd. Kéž by měl Lukáš před sebou stejnou kariéru," přispěchal s reminiscencemi manažer Zdeněk Nehoda, který „Grande Paola" mimochodem také zastupoval.

O Lafatovi majitelé zatím nejednali

Přestupem Váchy se naplnila jedna ze dvou přestupových priorit Sparty pro lednový termín. Druhou je angažování jabloneckého kanonýra Davida Lafaty, po němž na Letné toužili už v létě. O přestupu budou jednat majitelé obou klubů - sparťanský boss Křetínský a majitel Jablonce Pelta.

Reklama

Související témata: