Hlavní obsah

Ostrava testuje další dva nové hráče Maliqiho a Michalaka

Ostrava

Po Vlastimilu Stožickém přijeli na testy do Baníku Ostrava další dva fotbalisté. Kosovský záložník Behar Maliqi z FK Priština už odehrál poločas proti Karviné, od čtvrtka se k týmu přidá i polský levý obránce Krzysztof Michalak z druholigové Polonie Bytom.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se připravují na jarní část sezóny.

Článek

Stožický s Maliqim odehráli po poločasu ve středečním utkání proti Karviné a s týmem zatím zůstávají. "Jestli mají opravdu ukázat, co v nich je, potřebují aspoň týden," řekl ČTK ostravský trenér Martin Pulpit.

Maliqi by podle něj mohl být už alternativou na post Jána Greguše, který odchází na roční hostování do druholigového anglického Boltonu. "Dá se to tak říct, že by mohl přijít místo něj. Ale teprve musí prokázat svou kvalitu," řekl Pulpit.

Baník při shánění posil hledí v prvé řadě na cenu. Klub si dražší hráče nemůže dovolit, proto loví v nižších soutěžích a mezi fotbalisty, kteří nemají smlouvy. Jedním z takových případů je Michalak.

"Na to, abychom angažovali hráče z první polské ligy, nemáme ekonomicky. Michalak je ale zajímavý typ fotbalisty, svědčí o tom, že je o něj zájem v první polské lize," řekl Pulpit.

Reklama

Související témata: