Hlavní obsah

Pavelka: Angažmá v Liberci beru jako krok dopředu

I když přestoupil z týmu bojujícího o titul do mužstva, které figuruje ve středu ligové tabulky, bere fotbalový záložník David Pavelka odchod z pražské Sparty do Liberce jako krok dopředu. Očekává totiž, že bude mít větší šanci na základní sestavu než na Letné. Věří, že s obhájcem titulu na jaře poskočí z devátého místa po podzimu do první pětky v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nové posily libereckých fotbalistů David Pavelka (vlevo) a Martin Frýdek.

Článek

"Beru to jako krok dopředu. Doufám, že budu v Liberci plnohodnotný hráč. Ve Spartě jsem byl poslední dobou spíš náhradník a čekal jsem na šanci. Hrál jsem střídavě. Myslím, že tady v Liberci mám blíž k základu, čekám, že se budu prát o základní sestavu častěji," řekl novinářům Pavelka, který do Liberce zamířil ze Sparty s Martinem Frýdkem jako kompenzace za Lukáše Váchu a se Slovanem trénuje dva dny v Břízkách.

S možným odchodem na sever Čech už nějakou dobu počítal. "Oznámili mi to už před Vánoci, že je tady ta varianta s Lukášem Váchou a mým přesunem do Liberce. Po Vánocích se to řešilo, řekli, že záleží jen na mně, jak se rozhodnu. A já se rozhodl, že to chci zkusit. Vácha je konkurent na můj post, takže to byl pro mě takový signál, že bych měl zkusit Liberec," líčil jednadvacetiletý Pavelka.

Liberec už o něj jednou projevil zájem, když se do Sparty před touto sezonou vracel z hostování ve Slovácku. "Ve Spartě se změnil trenér a pan Lavička chtěl vidět všechny hostující hráče v přípravě. Tím, že se zranili Mára Matějovský i někteří další kluci, jsem si vybojoval místo v sestavě," uvedl Pavelka.

Pavelka: Liberec na tyhle příčky nepatří

V průběhu podzimu v zápase s Ostravou ho ale zbrzdilo zranění kyčelní lopaty na pánvi. "Musel jsem na operaci, bylo to takové neobvyklé zranění. Možná mi to uškodilo. Kdyby to zranění nepřišlo, mohl jsem toho odehrát mnohem víc. Ale nastoupil jsem i v evropských pohárech, to byla obrovská zkušenost. Je na mně, abych se oklepal a co nejrychleji se vrátil zpět do ligy," řekl Pavelka.

Přesun z týmu bojujícího o titul do devátého celku tabulky jako ústup nebere. "Liberec na tyhle příčky nepatří. Doufám, že se to zlepší a že se vyšvihneme do první čtyřky pětky," přál si.

Díky své univerzálnosti může hrát na více postech. Může nastoupit ve středu zálohy v ofenzivnější i v defenzivnější roli a také na křídle. "V záloze jsem prošel snad všechny posty. Když se hraje dobrý fotbal, je to úplně jedno. Uvidíme, jak se to vykrystalizuje během přípravy," prohlásil Pavelka.

Na přání libereckého šéfa Ludvíka Karla bude na severu Čech nejspíš bydlet. "Pan Karl řekl, že by byl radši, kdybychom tady bydleli. Mně to taky vyhovuje, dojíždění mě nebaví," dodal Pavelka.

Reklama

Související témata: