Hlavní obsah

Baník vyzkouší brankáře Wintra a útočníka Soukupa

Ostrava

K fotbalistům Ostravy se v pondělí připojili brankář Václav Winter z týmu střížkovských Bohemians a útočník Petr Soukup z Frýdku-Místku, kteří do Baníku přišli na týdenní testy. Už před nimi na zkoušce uspěl záložník Vlastimil Stožický, s nímž se teď vedení klubu snaží dohodnout na podmínkách působení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se připravují na jarní část sezóny.

Článek

Zkušený krajní záložník Stožický hrával nejvyšší soutěž za Jablonec, Teplice, Ústí a Most, ale poslední půlrok mu na angažmá v Trnavě příliš nevyšel. Spartak má ale s devětadvacetiletým hráčem smlouvu a dohodnout se musí kluby. Ve hře je půlroční hostování.

"Zatím u nás bude pokračovat v tréninku a v průběhu týdne se s ním budeme snažit dohodnout na nějakých podmínkách. Musíme vycházet z našich reálných finančních možností a bude záležet, zda se do nich vejdeme," řekl ČTK sportovně-technický manažer klubu Michal Dyml.

Ten si na Bazaly ze svého předchozího působení na Střížkově vytáhl na zkoušku šestatřicetiletého gólmana Wintra, který na konci devadesátých let hájil branku tehdy prvoligového Atlantiku Lázně Bohdaneč. "Je to zaprvé brankář s velkými zkušenostmi, zadruhé má svou kvalitu. A my pro těžké jarní boje potřebujeme tři gólmany, v případě Vaška bychom získali potřebné zkušenosti," řekl Dyml.

Minulý týden Baník testoval i polsko-kosovský pár Krzysztof Michalak - Behar Maliqi, ale ani jeden z nich už v Ostravě není. S obráncem Michalakem se klub rozloučil po sobotní přípravě s Frýdkem-Místkem, Maliqi z Baníku bez rozloučení a vysvětlení odjel okamžitě po středečním utkání Tisport ligy proti Karviné.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice