Hlavní obsah

David Jarolím si poprvé v kariéře zahraje českou ligu. Do Hamburku se nevrátil, upsal se Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Zatím na rok se upsal fotbalové Mladé Boleslavi zkušený záložník a bývalý reprezentant David Jarolím, který loni skončil v bundesligovém Hamburku a následné angažmá ve francouzském klubu Evian mu moc po chuti nebylo. "Těším se na českou ligu, bude to pro mě nová zkušenost," nechal se po podpisu smlouvy slyšet David Jarolím, který si v tuzemsku nejvyšší soutěž nikdy nezahrál. Z pražské Slavie totiž odešel do ciziny už jako dorostenec.

Foto: Radek Cihla, ČTK

Zleva prezident klubu FK Mladá Boleslav Josef Dufek, David Jarolím a jeho agent Pavel Paska na tiskové konferenci.

Článek

Po předčasném konci ve francouzském Evianu, kde třiatřicetiletý Jarolím vydržel necelé tři měsíce, se spekulovalo o jeho návratu do Hamburku. S bundesligovým klubem má totiž uzavřenou dohodu, že v něm bude pokračovat jako trenér.

Návrat do bundesligy nevyšel, na Betzenberg nechtěl

"Bylo těžké si po devíti letech v Hamburku zvykat někde jinde. Zvláště, když mě francouzské angažmá dost zklamalo. Chybělo tam hlavně fotbalové zázemí, neboť klub je nulový a všechno se tam buduje od nuly," vysvětloval David Jarolím, proč z Francie kvapně odešel.

Netajil přitom, že prioritou pro něho byl návrat do bundesligy. "S jedním klubem jsem skutečně jednal, ale z angažmá sešlo, protože si vybral jiného hráče. Poté se nabízela možnost přestoupit do druholigového Kaiserslauternu, ale protože jsme se s rodinou nechtěli stěhovat, nabídku jsem nakonec odmítl," dodával Jarolím, proč se mu na Betzenberg nechtělo.

Nakonec překvapilo, že se David Jarolím rozhodl pro návrat na českou scénu. Nemluvě o volbě, která padla na Mladou Boleslav, protože jeho návrat do tuzemska byl spojován se Slavií.

Slavia zájem neprojevila

"Žádný kontakt neproběhl, žádnou konkrétní nabídku jsem ze Slavie nedostal, tudíž jsem neměl co řešit," dementoval podobné zvěsti a vyhýbavě reagoval i na dotaz, zda snad přestup do města automobilů probíral s otcem Karlem, který momentálně působí v Arábii.

"Od Boleslavi jsem dostal konkrétní a hlavně velice korektní nabídku. Nešlo o peníze, ale o vědomí, že přicházím do ambiciózního klubu, jemuž bych chtěl pomoci. Fotbal mě pořád baví, mám do něho velkou chuť a proto jsem tady," rozpovídal se třiatřicetiletý David Jarolím, který k podepsané smlouvě dostal i nového škodováckého superba.

"Po francouzském angažmá, kde se mu nelíbilo, je to správné rozhodnutí. Pro Boleslav se stane velkou posilou," glosoval další zajímavý transfer hráče ze své stáje manažer Pavel Paska.

"Každý trenér by musel být spokojený s posilou s takovými zkušenostmi spokojen," zářil mladoboleslavský trenér Ladislav Minář poté, co se David Jarolím mladoboleslavskému klubu upsal. "Navíc bude prvním českým trenérem, jenž ho v lize povede."

Hned po podpisu smlouvy se Jarolím, který profesionální kariéru nastartoval v mnichovském Bayernu, aby pak po štaci v druholigovém Norimberku zamířil do Hamburku, zapojil do přípravy Mladé Boleslavi.

"Chci mužstvu pomoci k vzestupu v tabulce, stejně jako k úspěchu v tuzemském poháru. Proto odmakám přípravu, jak jsem zvyklý. Na sto procent," přísahala nová mladoboleslavská posila.

Reklama

Související témata: