Hlavní obsah

Stoper Ševinský opouští Plzeň a vrací se do Mladé Boleslavi

Praha

Fotbalový obránce František Ševinský po čtyřech letech končí ve Viktorii Plzeň a vrací se do Mladé Boleslavi, odkud v zimě 2009 na západ Čech přestoupil. Podepsal smlouvu do léta 2015 a ve středu se zapojí do přípravy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

František Ševinský (vlevo) v dresu Plzně se snaží zastavit Lionela Messiho z Barcelony.

Článek

"Pro Mladou Boleslav udělal hodně při prvním působení v jejím týmu a po jeho přestupu do Plzně jsme zůstali v přátelském kontaktu," uvedl prezident středočeského klubu Josef Dufek. "Velmi si vážím, že jde do Mladé Boleslavi opět hrát, a to v době, kdy s Plzní pravidelně startuje v evropských pohárech. V jeho osobě do boleslavského mužstva přichází kvalitní hráč a charakterní člověk," dodal.

Třiatřicetiletý Ševinský měl do Boleslavi zamířit už na začátku přípravy, dohodu však Viktoria musela oddálit kvůli zdravotním problémům obou elitních stoperů Václava Procházky a Mariána Čišovského. Oba se však již uzdravují, proto dostal Ševinský od vedení Plzně svolení odejít.

Právě za Čišovského a Procházku zaskakoval Ševinský už v průběhu podzimu, kdy nastoupil do 14 ze 16 zápasů. Celkem si během kariéry za Drnovice, Mladou Boleslav a Plzeň připsal 178 ligových startů a 10 gólů.

S Plzní vyhrál pohár, ligový titul a zahrál si i Ligu mistrů včetně zápasu proti Barceloně.

V Mladé Boleslavi by měl pomoci zacelit díru po dlouhodobě zraněném kapitánovi Adrianu Rolkovi a o místo v sestavě by se měl poprat s Petrem Johanou a Radkem Dosoudilem.

Reklama

Související témata: