Hlavní obsah

Heinze čeká první trénink v Příbrami

Příbram

Bývalý reprezentant Marek Heinz se ve čtvrtek zapojí do přípravy s posledním týmem tabulky Příbramí. „Domluvili jsme se, že si tu do konce týdne osahá prostředí, sehraje za nás přípravné utkání a pak se domluvíme. Je to zkušený fotbalista, který by nám mohl hodně pomoci,“ vysvětlil příbramský boss Jaroslav Starka, proč má zájem o pětatřicátníka, pro kterého v kádru Sigmy Olomouc už není místo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalista Marek Heinz

Článek

Velmi spokojený je také s Martinem Abrahamem. „Plní to, co od něj očekávám, jak na hřišti, tak i v kabině. Maká na sobě, chce se prosadit. Myslím si, že se dohodneme a zůstane u nás,“ naznačil možnou dohodu se záložníkem, který byl dlouho zraněný a naposledy působil v třetiligové České Lípě.

Katarský objev

V Příbrami začíná být přetlak záložníků. Po roční pauze zaviněné zraněním se vrátil Daniel Tarczal. A Starka našel novou hvězdičku... „Čtyřiadvacetiletý Katařan Azíz. Má vynikající kopací techniku, vypadá velmi dobře. Zatím je na zkoušce, ale nejspíš si ho necháme,“ prozradil. Kde k němu přišel, už říct nechtěl... „Někdy získáte dobrého fotbalistu náhodou.“

Z podzimních posil se některé vůbec nechytily, například Kalivoda. Starka předpokládá výrazné změny. „Samozřejmě o tom s trenérem Markem hodně diskutujeme. Podstatné je, jak se noví hráči jeví jemu. Chce vidět v akci Heinze, Azíze i Abrahama. Na konci týdne si sedneme a řekneme, kdo zůstane. Možné je, že odejde až osm hráčů. Nebylo by zřejmě hned. První část by ale mohla opustit přípravu už začátkem příštího týdne. V té době bychom chtěli mít jasno nejméně o Heinzovi a Abrahamovi,“ konstatoval Starka.

Reklama

Související témata: