Hlavní obsah

Čanaklis dočasně opustil komisi rozhodčích

PRAHA

V sedmičlenné komisi rozhodčích fotbalového svazu se dočasně uvolnilo jedno místo. Na svoji funkci rezignoval Christos Čanaklis, který má údajně figurovat v úplatkářské aféře týkající se Slovanu Liberec. Čanaklis se do doby vyšetření celého případu vzdal vedle členství v komisi rozhodčích i postu místopředsedy Moravskoslezského krajského fotbalového svazu.

Článek

"Teď nemám jinou volbu. Počkejme si na konec vyšetřování," uvedl pro ČTK Čanaklis, kterého si do komise rozhodčích vybral v červenci po nástupu do funkce její nový šéf Jaroslav Melichar.

Zde měl Čanaklis, který v předchozích pěti sezónách pracoval jako svazový delegát, na starosti hlavně dohled nad mladými arbitry v nižších soutěžích. Šéf komise Jaroslav Melichar ČTK řekl, že komise bude po Čanaklisově odstoupení pracovat zatím jen v šesti lidech.

Dnešní vydání deníku Sport uvedlo, že je Čanaklis zatažen do korupční aféry v souvislosti s libereckým Slovanem. V utkání 19. kola loňského ročníku první ligy mezi Libercem a Zlínem (3:0) měl Čanaklis jako delegát za úplatek "krýt" hlavního rozhodčího Václava Zejdu a zajistit jeho pozápasové kladné hodnocení.

Podle Sportu si měl už Čanaklis převzít i obvinění. "K tomu se zatím vůbec nechci vyjadřovat. Teď můžu říct snad jen to, že jsem obětí nějakých podivných praktik," dodal Čanaklis.

Reklama