Hlavní obsah

Huška podepište, doporučil Šilhavý vedení Liberce, Štajner jako vlajkonoš vybouchl

Praha

Zkoušku zvládl úspěšně, jeho návratu na ligovou scénu nic nebrání. Trenér libereckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý vedení Slovanu doporučil, aby uzavřelo smlouvu se záložníkem Lubošem Huškem. Bývalý hráč Sparty byl poslední půlrok bez angažmá. „Když se s ním vedení klubu dohodne, bude pro nás přínosem,“ věří Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký dres už záložník Luboš Hušek zřejmě nesvlékne.

Článek

Na testech uspěl, trenéry Luboš Hušek zaujal. „Teď s hráčem probíhají jednání. My trenéři jsme vedení oznámili, že o Luboše zájem máme. Má velkou motivaci, aby se vrátil do vrcholového fotbalu. A chová se momentálně tak, jako když hrával se Spartou velké zápasy," vysvětlil své rozhodnutí kouč Jaroslav Šilhavý poté, co jeho Slovan prohrál ve vršovickém Edenu v dalším utkání zimní Tipsport ligy 0:3 s Bohemians 1905.

Teď už záleží jen na tom, zda se záložník domluví s libereckým bossem Ludvíkem Karlem. „Rozhodnutí trenérů je pro mě zásadní zprávou. Jsem rád, že mi tak ambiciózní klub jako Liberec dal novou šanci," cení si Hušek.

Ve středu zálohy by měl nahradit jednu z opor mistrovského týmu Váchu, který odešel do Sparty. „I to je pro mě výzva, ale variant mají trenéři víc. Ve středu zálohy mohou hrát i další nové tváře, sparťan Pavelka nebo Ukrajinec Rybalko," má jasno záložník.

„Když se s ním vedení klubu dohodne, bude pro nás přínosem," těší se Šilhavý.

Štajner v kotli k bodům nepomohl

Liberec v Edenu porazil Teplice i Jablonec, v sobotu však podlehl klokanům hladce 0:3. „Zcela zaslouženě. Chtěli jsme přitom uhrát dobrý výsledek i kvůli našim fanouškům, kteří za námi v zimě do Prahy přijeli," hodnotil zklamaný Šilhavý.

Liberecký kotel, který během utkání hodil na hřiště i dělbuch, měl nečekanou posilu. Mezi fanoušky zápas sledoval také Jiří Štajner, špílmachr Slovanu. „Tenhle taktický tah nám prostě nevyšel," usmíval se trenér. „Jirka s námi trénuje, ale čekáme na poslední papíry od doktorů, že po zranění snese i plnou zápasovou zátěž," vysvětlil Šilhavý.

„Zdravý už jsem, ale ani hala ani tyto tvrdé umělky pro mě zatím nejsou. O to víc se snažím být s týmem. Na podzim jsme v lize nabrali velkou ztrátu, ale na jaře chceme ukázat, že jsme obhájci titulu. A uspět ještě pořád můžeme v domácím poháru," sliboval špílmachr-vlajkonoš Štajner.

Reklama

Související témata: