Hlavní obsah

Sparta se prý na teplická Stínadla nebojí

TEPLICE

Šlágrem nejen 15. kola Gambrinus ligy, ale celého podzimu bude sobotní odpolední utkání v tabulce druhých Teplic s vedoucí Spartou (od 14.20 h. vysílá přímo TV Nova). Zatímco domácí na svém trávníku ještě neprohráli, Pražané zase neokusili hořkost porážky mimo Letnou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty František Straka (vlevo) s Karlem Poborským.

Článek

V Teplicích očekávají dobrou návštěvu. Utkání má ještě jeden zajímavý náboj. Trenér domácích Vlastislav Mareček ještě na lavičce Zlína porazil Spartu třikrát v řadě. Naopak kouč lídra František Straka letos na jaře zamířil na Letnou právě ze Stínadel.

Odčinit debakl

Kouč domácích Vlastislav Mareček vzpomíná na duely se Spartou rád. Nevídaný kousek se mu povedl při působení na lavičce Tescomy Zlín. "V Praze jsme zvítězili 1:0 a poté doma 2:1 a na podzim znovu 1:0. Byly to zážitky na celý život a považuji za velké sportovní štěstí, že jsem mohl být ve Zlíně u toho," tvrdí fotbalový stratég, který zanícení a pracovitost prokazuje i na severu Čech. Sobotní zápas s lídrem tabulky je pro něj a celý teplický klub velkou výzvou.

"Na utkání se moc těšíme, vždyť jde o domácí vrchol podzimu. Chceme dokázat, že pondělní debakl v Liberci 0:4 byl po sérii třinácti kol bez prohry jen výjimkou. Hráče nemusím proti Spartě nijak motivovat," podotýká Mareček. Nastoupí i střední obránce Tomáš Hunal, jehož odstoupení v poločase libereckého utkání kvůli zranění výrazně ovlivnilo defenzívu mužstva.

"Tomáš se normálně věnuje tréninkovému režimu a vše nasvědčuje tomu, že bude připraven do hry," říká potěšeně trenér. Po vypršení trestu za čtyři žluté karty může hrát útočník Mašek. A co by mělo na Spartu platit? "Je to kompaktní mužstvo a nelze se zaměřit jen na eliminaci Poborského či nejlepšího ligového střelce Juna. Chceme se prosadit důsledností a odvahou v ofenzívě, přičemž nesmíme zapomínat na zajištěnou obranu," uvažuje Mareček.

Zase s Poborským

Spartě scházejí zranění Pergl a Michalík, ale také potrestaný Homola. V sestavě nebude chybět kapitán týmu Poborský, který nemohl hrát kvůli trestu proti Fenerbahce. "Teplice znám, je to velmi kvalitní, vyrovnaný tým, jehož síla je v dobré defenzívě, protože prohru v Liberci považuji za výjimku, která někdy přijde, ale také v útoku. Doležal, Benát, Verbíř a Mašek, to je obrovská palebná síla. Musíme proto vycházet z dobré defenzívy do brejků, které tentokrát musí být smrtelné," řekl Právu František Straka. Hlavním trumfem v ofenzívě bude nejlepší ligový kanonýr Tomáš Jun, který čerstvě prodloužil se Spartou smlouvu do června 2007.

Straka také přiznal, že zápas v Teplicích je pro něj srdeční záležitost... "Strávil jsem tam dva krásné roky, vyhráli jsme domácí pohár, hráli UEFA, to jsou vzpomínky na celý život. Budu mít na lavičce smíšené pocity a jsem zvědavý, jak mě přijmou diváci. Snad si vzpomenou na to hezké, i když já jedu tentokrát Na Stínadla Teplice porazit."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články