Hlavní obsah

Košťál: Věřím, že Blažek zůstane i na jaro

TEPLICE

Brankář Sparty Praha Jaromír Blažek by mohl v letenském klubu působit ještě v jarní části první Gambrinus ligy. Věří v to prezident klubu Vlastimil Košťál. "Věřím, že zůstane," řekl v poločase zápasu v Teplicích v rozhovoru pro televizi Nova.

Foto: Sparta Praha

Brankář Sparty Jaromír Blažek v utkání s Manchesterem United.

Článek

Košťál potvrdil, že zájem o gólmana je. "Blažek je ve vynikající formě, nabídky jsou," řekl prezident Sparty. O českou reprezentační brankářskou dvojku se zajímá několik klubů z Anglie. Košťál však neuvedl jejich konkrétní jména. I přes své přání, aby Blažek zůstal i na jaro, nicméně připustil, že v případě opravdu zajímavé nabídky Sparta Blažkovi v odchodu bránit nebude.

Pro Spartu by však bylo ideální, kdyby brankář odešel až po skončení ligového ročníku. Blažkovi nicméně zimní odchod před časem osobně přislíbil místopředseda představenstva klubu Daniel Křetínský. Odejít z Letné měl Blažek příležitost již v létě, kdy o něj projevil zájem Mönchengladbach. Tehdy nové vedení Sparty však s přestupem nesouhlasilo.

Košťál dále uvedl, že na Letné s velkým zimním výprodejem nepočítají. "Osa týmu zůstane stejná, abychom byli silní i na jaře," uvedl. Otázkou zůstává, do jaké míry toto rozhodnutí klubu ovlivnilo prohlášení trenéra Františka Straky, který po remíze s Manchesterem United v rozhovoru pro Právo řekl: "Odchody jsou logické, ale pokud by ve Spartě došlo k výprodeji, tak na Letné skončím."

Reklama

Související témata: