Hlavní obsah

Fotbalisty Sparty opouští obránce Gil, útočník Skalák posílí Slovácko

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty pražské Sparty opouští španělský obránce Pablo Gil. Předsezónní posila, kterou Letenští přivedli z rezervního celku Realu Madrid, nepřesvědčila trenéra Lavičku a na jaře bude hostovat v některém z tamních druholigových týmů. Sparta to uvedla na svém Twitteru. Klub opouští také útočník Jiří Skalák, dvacetiletý hráč posílí Slovácko.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Obránce Pablo Gil (uprostřed) už rudý dres Sparty neoblékne.

Článek

Čtyřiadvacetiletý španělský pravý bek se v rudém dresu neprosadil. Gil na podzim nastoupil jen do dvou ligových zápasů a kouče Vítězslava Lavičku v nich ani jednou nepřesvědčil. Rodák z Murcie by mohl odejít do Albacete. "Pablo se chce vrátit domů. Měl by se s týmem Albacete dohodnout na půlročním hostování bez opce," řekl ČTK sparťanský tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Z letenského týmu odchází také forvard Jiří Skalák, který už se zapojil do přípravy fotbalistů Slovácka. „Jsme se Spartou domluveni. V nejbližších dnech bude doladěna forma jeho působení v našem klubu," uvedl tiskový mluvčí Slovácka František Uhříček.

Skalák nastoupil v podzimní části Gambrinus ligy za Spartu k sedmi ligovým zápasům. Vedle toho si zahrál i ve třech utkáních Evropské ligy. V minulé sezóně hostoval v Ružomberku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava