Hlavní obsah

Jablonec doma nezaskočilo ani Brno

Ani v osmém podzimním vystoupení na domácí půdě nenašli fotbalisté Jablonce přemožitele. V 15. kole první Gambrinus ligy zaslouženě porazili nevýrazné Brno, čekající na výhru už deset kol.

Článek

"Postupně jsme se dostali do tempa a jsem rád, že jsme se s vlastním publikem rozloučili vítězstvím. Hráči odvedli maximum," těšilo jabloneckého kouče Petra Radu.

V první šanci se ocitl Šenkeřík, který po odvážném sólu pálil jen těsně vedle Belicovy branky. Hosté se s výjimkou Švancarovy střely k vážnějšímu ohrožení gólmana Špita nedostali. Po půlhodině hry se Jablonec díky nádherné akci ujal vedení. Michálek z pravé strany zacentroval na Šenkeříka, který hlavou prodloužil k volnému Klapkovi, jenž nekompromisně hlavičkoval do sítě.

Před odchodem do kabin mohl zvýšit z voleje střílející Šenkeřík. Domácí ale přivedla do dvoubrankového náskoku hned úvodní akce po přestávce. Čížkovu ránu Belic vyrazil jen před Michálka, který míč pohotově dopravil za brankářova záda. Poté hostujícího gólmana dvakrát vystrašil agilní Klapka a potlesk tribun sklidil i Webrův pokus.

"Vzdorovali jsme jen prvních třicet minut. Poté nás soupeř k ničemu nepustil a definitivně rozhodl jeho druhý gól," konstatoval jeden z brněnských koučů Stanislav Schwarz.

FK Jablonec - 1. FC Brno 2:0 (1:0)
Branky: 31. Klapka, 47. Michálek. Rozhodčí Helebrant, ŽK: Michálek - Kroupa, 2840 diváků
Sestavy
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Nesvadba - Michálek (86. Jindřišek), R. Čížek, Hušek, Weber - Klapka (70. Vodehnal), Šenkeřík (88. Jožef).
Brno: Belic - Houšť, Schuster, Trousil, Šustr - Musil (63. Baláž), Večeřa, P. Siegl, J. Černý - Švancara (63. P. Mezlík), Kroupa.
Výsledky a program 15. kola
Sobota 14:25
Teplice vs. Sparta 0:0
Sobota 17:00
Slovácko vs. Mladá Boleslav 1:1
Opava vs. Zlín 1:2
České Budějovice vs. Liberec 1:2
Neděle 17:00
Jablonec vs. Brno 2:0
Drnovice vs. Olomouc 0:0
Blšany vs. Příbram 3:2
Pondělí 16:40
Slavia vs. Ostrava

Reklama

Související témata: