Hlavní obsah

Dukla získala španělského útočníka Néstora

Praha

Fotbalová Dukla získala první zimní posilu. Pražský celek posílil španělský útočník Néstor Albiach Roger, který přichází z Olímpiku de Xátiva ze třetí španělské ligy. Dvacetiletý hráč podepsal s šestým týmem ligové tabulky smlouvu na dva roky s opcí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost fotbalistů Dukly.

Článek

Néstor, jenž může nastupovat na křídle nebo na hrotu útoku, odehrál za Xátivu v této sezóně 20 zápasů a vstřelil tři branky. Ve své kariéře nastupoval také za Xirivellu, Levante a působil rovněž v mládežnické akademii Valencie, která chtěla hráče v zimě do svého rezervního týmu.

"Valencie vyvinula značný tlak, aby Néstora získala zpět. Ale šance pravidelně nastupovat v české nejvyšší soutěži u hráče zvítězila," uvedl na webu Dukly generální ředitel Michal Šrámek.

Néstor přichází jako náhrada za jiného ofenzivního hráče Jana Pázlera, kterého si na začátku ledna z původního hostování do konce sezóny stáhl Jablonec.

"Néstora jsme sledovali již delší dobu za pomoci agentů, kteří stáli za letním přestupem Josého Romery. Věříme, že tento příchod naváže na cestu španělského herního stylu, na kterou jsme se vydali již před delším časem," dodal Šrámek.

Klub z Julisky bude mít v kádru již druhého španělského hráče. Krajní obránce Romera přišel loni v létě a v závěru podzimu se probojoval do základní sestavy.

Reklama