Hlavní obsah

Kouč reprezentace Bílek vyšel Plzni vstříc, takže Vrbovi se příprava na Neapol nekomplikuje

Plzeň

Jednu úlevu plzeňský kouč Pavel Vrba pociťuje... Hráči, které si reprezentační trenér Michal Bílek vybere pro únorovou přípravu v Turecku a jejichž jména v úterý oznámí, nebudou muset složitě cestovat z klubového soustředění na Kypru zpátky do Prahy, aby hned poté zase letěli s národním týmem k Bosporu. Viktorka se s vedením národního týmu dohodla, takže její fotbalisté se vydají za Bílkovým výběrem rovnou z Kypru.

Foto: fcviktoria.cz

Nová posila plzeňských fotbalistů Stanislav Tecl pochopitelně po lednové přípravě doma vyrazí s mužstvem Pavla Vrby za teplem na Kypr.

Článek

„Našli jsme rozumný koncensus, trenér Bílek nám vyhověl, takže po druhém zápase s Lokomotivem Moskva absolvují reprezentanti s mužstvem regeneraci a teprve 5.února se vydají do Smyrny, kde se připojí k národnímu týmu," liboval si ředitel plzeňské Viktorie Adolf Šádek, že příprava plzeňského celku na úmorovou pohárovou konfrontaci s Neapolí nebude zase až tak moc narušena.

Jen výkony rozhodnou, vzkázal kouč

Za teplem a hlavně pak přírodní trávou se fotbalová Plzeň vydá v úterý. Ve čtyřiadvacetičlenném kádru budou scházet jen rekonvalescenti Hanousek s Bolkem, zato v něm nebudou chybět plzeňské zimní akvizice Tecl s Kovaříkem a tři talentovaní mladíci Končal, Kyndl a Chocholoušek.

„Předpoklady mají, proto s námi jedou. Nabízí se jim možnost trénovat se špičkovými hráči a dále už bude záležet jen na nich," kvitoval trenér Pavel Vrba, že v kádru se objevují další tři odchovanci plzeňského fotbalu. „Mám jich tam i s brankářem už osm, což je rozhodně zajímavé číslo."

Sám je na ně zvědav, stejně jako je zvědavý na zimní posily Tecla s Kovaříkem. „Mají velkou fotbalovou kvalitu i obrovskou perspektivu, ale musí počítat s konkurencí, která v Plzni panuje. Jen výkony na hřišti si řeknou o místo v mužstvu," připomínal plzeňský kouč, že ani akvizice za desítky miliónů nemohou počítat s tím, že by snad měly místo v základní sestavě jisté.

Zamotá Adamov trenérovi hlavu?

Což platí pochopitelně i pro ruského útočníka Romana Adamova, který střílel v lednové přípravě góly jako na běžícím páse, stejně jako třeba pro Martina Filla, jenž odmítl zůstat na hostování v Mladé Boleslavi a chce se znovu prát o místo v plzeňském kádru.

„Adamov sice dával jednou tolik gólů než náš druhý nejlepší střelec, což budí respekt, ale góly proti Rokycanům či Doubravce neberu za směrodatné. Vypovídající bude, jak se bude prosazovat proti kvalitním soupeřům na Kypru. Pokud prokáže stejnou formu, budu to mít s úvahami o složení útoku pochopitelně těžší. Ale bude to příjemná starost," pravil Vrba, podle něhož i na Fillovi záleží, jak si o své místo řekne.

„V přípravě patří pokaždé k nejlepším, nic neošidí, tréninkové dávky snáší pomalu nejlépe ze všech. Jenže na Kypru budeme hrát s protivníky, kteří mají  vyšší kvalitu, takže nechť se předvede," narážel kouč Viktorie na přípravná střetnutí s bulharským Levski Sofia (30.1.),  ruským Lokomotivem Moskva (3.2.) a polským Slaskem Vratislav (6.2.)

„V tom posledním se budeme muset obejít bez hráčů, kteří odjedou za českou, resp. slovenskou reprezentací, takže se nabídne možnost těm, kteří do té doby nedostanou tolik prostoru,"  bere i mírné komplikace jako ctnost trenér Vrba.

Reklama

Související témata: