Hlavní obsah

Jarabinský: začneme budovat nový Baník

Radek MalinaSport.czPrávo

Fotbalový mistr z Ostravy je jen stínem mužstva, které lákalo atraktivním projevem na tribuny davy diváků. Baník už osm zápasů marně hledá recept na vítězství. Včerejší výkon na Strahově v bitvě s pražskou Slavií byl zoufalstvím. Prostě loňská idylka je nenávratně v prachu. "Nic se neděje, co by se mělo dít? Prostě nevyhráváme," reagoval podrážděně Zdeněk Pospěch, obránce Baníku.

Článek

Jeho slova byla přinejmenším rozporuplná. Tedy pokud není v pořádku fakt, že úřadující mistr čeká na výhru od sedmého kola. "Vždyť Slavia s výjimkou gólu neměla žádné šance. Rozhodně bych neoznačil náš výkon tragickým," čertil se.

"Nejde to nikomu. Naše psychika není dobrá, naše výkony na hřišti nejsou dobré. Je to jedno s druhým," nehledal výmluvy útočník Baníku Miroslav Matušovič. "Jakmile dostaneme gól, tak je s námi amen. Pak už pracují nervy. Vždyť my se ani nedostaneme do šancí. To už potom propadáte marnosti," posteskl si Matušovič.

Nehledal spásu ve výmluvách na smůlu. "Je pravda, že loni nám do branky spadlo všechno a teď mají stejnou kliku soupeři. Ale na to nemá smysl se vymlouvat. Vždyť my nejsme schopni porazit ani mužstva, s nimiž bychom rozhodně vyhrávat měli."

Jarabinský chce dát šanci mladým

Trenér ostravského Baníku Jozef Jarabinský hovořil po utkání velmi vyrovnaně, i když během šesti zápasů s týmem nepoznal radost ze zisku tří bodů. "Začneme budovat nový Baník. Tým měl problémy už před mým nástupem a mně je jasné, že tohle nevyřešíme ze dne na den. Je potřeba dát příležitost mladým a problémové posty vylepšit. Vždyť hráči, kteří přišli jako posily, jimi ve skutečnosti nejsou," hovořil zkušený kouč nezvykle otevřeně.

Ani on nehledal problém nezdaru na Slavii v nepřízni štěstí. "Smůlu má vždy ten horší nebo ten, který si tolik nevěří. Zase jsme udělali chyby. Ty se opakují. A to nemůžeme tolerovat. To nikam nevede," pokrčil rameny Jarabinský.

Přiznal, že tak zlou sérii po nástupu k mužstvu nečekal. Ani takové trable s výkonností. "Netušil jsem, že problém bude tak hluboký. Věřil jsem, že to zvládneme drobnými, kosmetickými změnami. Ale bude to chtít radikálnější řez. Není však třeba propadat panice, protože základy jsou zdravé."

Reklama

Související témata: