Hlavní obsah

Křetínský mohl mít sparťanskou kasu v kabele, smál se Řepka v rádiu

Praha

Sám přiznává, že je momentálně fotbalistou na volné noze. Stoper Tomáš Řepka musí po vyhazovu z Českých Budějovic trénovat sám. Kontroverzní hráč vystoupil v pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1 a v rádiu se opřel do nejednoho ze svých odpůrců. Jeho bývalí spoluhráči ze Sparty si přitom nedávno postěžovali, že věčný rebel odnesl při svém odchodu z Letné týmovou kasu a dodnes ji navzdory slibům nevrátil.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka v dresu Sparty během silvestrovského derby se Slavií.

Článek

Vinu na sobě nenechal ani omylem. A když mu moderátor nahrál na smeč, přeměnil trapnou kauzu v žert. Ztracené peníze prý mohly být v kabele, kterou šéf Sparty Daniel Křetínský donesl na Strahov předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi. Tím začala korupční aféra.

„Ano, je to docela možné, já si myslím, že tam půlku měl," chechtal se Řepka.

Již delší dobu se přitom mluví o tom, že svým bývalým spoluhráčům týmovou kasu dluží. Poprvé o tom oficiálně promluvil Jiří Jarošík na začátku zimní přípravy.

„Nezajímá nás, jak se to dostalo na veřejnost, nikdo nikoho ani neobviňuje. Tomáš by se ale měl zachovat jako chlap a splnit, co slíbil. Což znamená kasu vrátit," potvrdil Jarošík, že skutečně nešlo o fámu a Řepka s pokladnou, do níž hráči platí pokuty dané týmovým sazebníkem, stejně jako zápisné či peníze za první starty, góly či třeba narození potomků, ze Sparty před rokem odkráčel a dosud ji nevrátil...

Tvrdí, že ví, kde peníze jsou

S tím ale na Řepku nechoďte. Tvrdí, že ví, kde peníze jsou. „Jen jsem chtěl po novinářích, ať napíšou konkrétní jména lidí, kteří to napadli, a já se pak k tomu vyjádřím. To je celé," řekl téměř měsíc poté, co Jarošík o případu otevřeně promluvil.

„Ta věc je rok a půl stará. Kluci, kteří tam byli a kterých se to týká, už ve Spartě nejsou. Ozvali se kluci, co tam jsou, a vyžadují to po mně. Oni přestali počítat, ale každá sranda něco stojí. Najednou zjistili, že jsem odešel ze Sparty a v kase je nula. Spočítali si, že když jsem odešel, tak ty peníze musím mít já," tvrdí Řepka s železnou logikou.

Poborský prý není majitel klubu, Nedvěd je podivín

V rozhovoru pro Frekvenci 1 byl vůbec v ráži, opřel se do kdekoho.

„Karel Poborský se tváří jako majitel budějovického klubu, také se tak prezentuje. Není to ale tak, já pravdu znám," uvedl třeba na adresu svého posledního zaměstnavatele. „S Karlem jsme byli spíš kolegové než kamarádi. Respektovali jsme se, ale teď jsou naše vztahy na bodu mrazu."

I do bývalého kapitána nároďáku Pavla Nedvěda si Řepka rýpl. „Pavel je podivín. Divné jsou třeba jeho vlasy," smál se.

Také přiznal, že během své kariéry se samozřejmě setkal s korupcí ve fotbale. „Před odchodem do ciziny i po návratu. A jednou i v Itálii," řekl Řepka.

Reklama

Související témata:
Frekvence 1
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava