Hlavní obsah

Baník Ostrava poletí do Turecka bez Zehera i Ferenčíka

Ostrava

Slovenský útočník Róbert Zeher se nepropracoval do kádru třiadvaceti fotbalistů Baníku Ostrava, kteří v pondělí odletí na herní soustředění do tureckého Kemeru. S týmem naopak cestují Petr Soukup, Vlastimil Stožický i Jan Hable, které se klub snaží získat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se připravují na jarní část sezóny.

Článek

Černý Petr zůstal vedle Zehera i dalšímu Slovákovi Milanu Ferenčíkovi, který se záhy po návratu z hostování v Banské Bystrici zranil a vypadl hned v prvním týdnu zimní přípravy. Do "béčka" se Zeherem putují po měsíci tréninku s prvním týmem také Vojtěch Šustr a Oldřich Byrtus.

Místo v kádru si vybojovali jak útočník Soukup z Frýdku-Místku, tak záložník Stožický, kmenový hráč Trnavy. Oba uspěli na testech. "Pracuje se na jejich příchodech, do Turecka už poletí s námi. Máme zájem i o Jana Hableho, ale dokud se nevyřeší jeho angažmá v Řecku, nic nemůžeme dělat. Do Turecka ale poletí s námi, aby pro případ dohody s mužstvem už dále trénoval," řekl ČTK trenér Baníku Martin Pulpit.

Čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník Hable by měl zacelit mezeru po Jánu Gregušovi, který odešel do Boltonu. Má smlouvu s Kerkyrou, která ale neplní její podmínky. Sporem se bude v nejbližších dnech zabývat řecká arbitráž.

Baník odehraje v Kemeru tři přípravná utkání proti bulharským klubům Lokomotiv Sofia a Černo More Varna a rumunskému FC Ceahlaul Piatra Neamt.

Reklama

Související témata: