Hlavní obsah

Vrátí se útočník Baroš do Baníku? V Ostravě jsou opatrní a drží se při zemi

Ostrava

Bývalý reprezentační kanonýr Milan Baroš údajně zvažuje návrat do české ligy, konkrétně do mateřské Ostravy. Jedenatřicetiletý hráč během podzimu ztratil místo v prvním týmu Galatasaraye Istanbul, kde má smlouvu ještě do konce sezóny, a po jedenácti letech by mohl opět obléknout dres Baníku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kanonýr Milan Baroš stále nevyřešil své příští angažmá.

Článek

Podle dobře informovaných zdrojů z těsné blízkosti samotného fotbalisty přicházejí v úvahu prakticky jen dvě reálné varianty: sám Baroš má takřka zcela jasno v tom, že buď v Istanbulu dodrží kontrakt, anebo se s ním současný zaměstnavatel dohodne na předčasném rozvázání a pak odchovanec Baníku zamíří zpátky na Bazaly.

Vedení ostravského klubu udržuje kontakt s Barošem od října, kdy se útočník zúčastnil oslav 90. výročí vzniku klubu. V rámci slavnostního večera pak vydražil dres mistrů ligy z roku 2004 za milión korun.

"Jsme pořád v kontaktu, ale držíme se při zemi. Milan Baroš je pořád vynikající fotbalista a má na výběr z mnoha možností," řekl ČTK sportovně-technický manažer klubu Michal Dyml.

Galatasaray už s Barošem nepočítá

Velkou výhodou Baníku je však Barošova vůle a odhodlání vrátit se domů a pomoct ekonomicky zdecimovanému klubu. Proto prostřednictvím svého agenta v minulých dnech odmítl několik nabídek včetně Sparty nebo Palerma.

S bývalým reprezentačním útočníkem se v tureckém klubu už nepočítá. Galatasaray si navíc před několika dny pořídil věhlasného kanonýra Didiera Drogbu.

Bronzový medailista z Eura v roce 2004 před svým odchodem do Liverpoolu v roce 2002 odehrál za Baník 77 zápasů a dal v nich 23 gólů. Poté působil také v Aston Ville, Lyonu, Portsmouthu.

Reklama

Související témata: