Hlavní obsah

Kopač skončil v Příbrami, přichází Tobiáš

PRAHA

Nedělní prohra s Blšany byla posledním vystoupením Františka Kopače v pozici hlavního kouče fotbalistů Marily Příbram. Ve středu jej vystřídal Pavel Tobiáš, který Příbram povede z lavičky už v nedělním zápase proti Českým Budějovicím. Vedení příbramského celku došla trpělivost po neuspokojivých výsledcích Marily v podzimní části letošního ročníku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Tobiáš

Článek

Příbram z patnácti odehraných zápasů dokázala zvítězit jen ve třech, horší byly v této statistice jen České Budějovice. Navíc se tým prezentuje mizernou defenzivní hrou. Devětadvacet inkasovaných branek a průměr téměř dvou obdržených gólů na zápas je suverénně nejhorší v soutěži. O sedm branek méně inkasovala Ostrava nebo Brno.

Nedělní zápas bude pro nového kouče pikantní, v minulosti totiž Tobiáš jihočeský tým vedl. Po zápase na Žižkově s Blšany tak Příbram opět změří síly s konkurentem ze spodních pater tabulky.

Tobiáš, který počátkem příštího roku oslaví 50. narozeniny, si s sebou k Litavce přivede osvědčeného asistenta Daniela Drahokoupila. Dalším jeho spolupracovníkem bude příbramský Karel Krejčí, který už asistoval Kopačovi. V Příbrami by měl Tobiáš ve čtvrtek podepsat smlouvu na dva a půl roku.

Tobiášovo odvolání nastartovalo podzimní rošády

Jihočeský kouč patří k nejzkušenějším domácím trenérům. Během tří angažmá v Českých Budějovicích, Slavii a Brně odkoučoval 267 utkání, z nichž 92 zápasů jeho svěřenci vyhráli a ve 101 případech odešli poraženi.

Právě Tobiášovo odvolání v Českých Budějovicích nastartovalo podzimní trenérské rošády, na jeho místo nastoupil Robert Žák. Změny se odehrály už také v Mladé Boleslavi (Dušan Uhrin místo Milana Bokši), Baníku Ostrava (Jozef Jarabinský místo Františka Komňackého) a Pavel Hapal si s Vlastimilem Paličkou prohodili místa na lavičkách Opavy a Zlína.

Trenérem Marily Příbram byl Kopač od loňského listopadu, kdy vystřídal Jozefa Chovance. Tomu předtím dělával asistenta a v podobné funkci působil také ve Viktorii Žižkov, kterou pak od roku 1995 rok vedl jako hlavní kouč. Později působil tři roky jako trenér gólmanů ve Spartě.

Reklama

Související témata: