Hlavní obsah

Fotbalová Slavia se snaží uklidnit hráče

Fotbalový klub Slavia Praha a jeho vedení se snaží uklidnit nespokojené hráče. Ti se bouří, protože stále nemají zaplacené všechny dluhy. Ani dnešní setkání členů představenstva klubu se zástupci fotbalistů však zřejmě ve vývoji situace nepřineslo nic podstatného. Hráči i vedení se k případu nechtějí vyjadřovat, hráči ale údajně zvažují výpovědi pro neplnění smluv.

Foto: Slavia

Radost na hřišti, nespokojenost v zázemí (archivní foto)

Článek

V zákulisí se však stále hlasitěji hovoří o tom, že klub hledá partnera, který by mu ze svízelné situace pomohl a finančně ho postavil na nohy. Nejde přitom pouze o investora pro výstavbu nového stadionu v Edenu, změnit by se údajně měla i celá vlastnická struktura klubu, v němž drží 97 procent akcií firma ENIC.

Na dnešním jednání členů představenstva se zástupci hráčů, na němž byli přítomni i trenér Josef Csaplár a manažer Josef Jinoch, se prý hledaly cesty, jak se dostat ze svízelné situace kolem dlužných částek. "Hledáme varianty, jak problémy vyřešit, a součástí dohody všech zúčastněných je, že situaci nebudeme více komentovat," prohlásil tiskový mluvčí Slavie Alexandr Kliment.

Prioritou je zápas v Liberci

Mlčení nechtějí prolomit ani sami hráči. "Naší prioritou je nyní poslední podzimní zápas v Liberci. Nic jiného komentovat nebudu," řekl novinářům Lumír Sedláček. Vedení Slavie už v úterý přiznalo, že závazky vůči hráčům má, konkretizovat je však odmítlo s vysvětlením, že jde o interní záležitost klubu.

Trenér Csaplár svému mužstvu stále věří, doufá však, že se mu v nejbližší době nerozpadne pod rukama. "V týmu, který se buduje, je ohromná síla, ale pouze pokud zůstane pohromadě. Do současné situace nezasahuji, jde to mimo mě, protože se jedná o smluvní vztahy klubu s hráči," řekl Csaplár. "Mám však takový pozitivní pocit, že všichni zainteresovaní chtějí situaci vyřešit," dodal Csaplár, který v minulých měsících situaci ve Slavii sám několikrát kritizoval.

Vedoucí právního oddělení fotbalového svazu Petr Doležal uvedl, že případné ukončení smluv by musela řešit arbitráž. "Nemohu se k tomu prakticky vyjadřovat, protože nevím, jak jsou smlouvy hráčů postaveny. Jisté však je to, že pokud by je hráči chtěli ukončit, tak důvod pro to by musel být naprosto zřejmý a musela by to posoudit arbitrážní komise," řekl Doležal.

Reklama

Související témata: