Hlavní obsah

Fotbalová Slavia dluží za deset měsíců

PRAHA

Na hřišti se fotbalistům Slavie Praha v závěru podzimu daří. Vyhráli čtyři utkání v řadě a po bídném začátku soutěže vystoupali na čtvrté místo. Ale v zákulisí klubu to vře. Hráči mají vůči vedení mnohamiliónové pohledávky. Podle dostupných informací jim klub dluží prémie a bonusy za deset měsíců.

Článek

U fotbalistů základního kádru představuje podle informací Práva každé vítězství na prémiích zhruba 25 000 korun na hlavu. K tomu bonusy za starty, které mají hráči individuální na základě kontraktu. Z toho je jasné, že dluhy jen za tyto položky šplhají do mnohamiliónových výšin. "To nechávám bez komentáře," uvedl tiskový mluvčí Slavie Praha Alexandr Kliment.

Ve středu se uskutečnila schůzka, na které hráče zastupovali kapitán Bejbl, Kuka, Černý, Gedeon, Sedláček, Kozáčik, Adauto a také trenér Csaplár. "Zúčastnili se jí také zástupci představenstva klubu a manažer Jinoch. Dohodli jsme různé alternativy řešení situace, ale nehodláme je rozebírat v médiích," dodal Kliment.

Nezpochybnil ani fakt, že Slavia v termínu nezaplatila Liberci dlužnou částku 6,5 miliónu korun za přestupy Kolouška s Holeňákem. "Chceme to brzy vyřešit. Jsme v podobné situaci. Německé Schalke nám dluží 15 miliónů korun za přestup Trojana. Prohráli se Slavií arbitráž, měli celou sumu uhradit do 18. srpna, ale zatím jsme nedostali nic," prozradil Kliment.

Liberec vyčkává

V Liberci zatím nehodlají podnikat žádné kroky. "Vyčkáváme, jestli platba dorazí. Pokud ne, vedení učiní další kroky v příštím týdnu," uvedl Lukáš Váňa, tiskový mluvčí Slovanu. "Nicméně už v létě arbitráž rozhodla, že je nám Slavia povinna dlužnou částku zaplatit do konce listopadu," zdůraznil.

Rebelie hráčů, která údajně přicházela do úvahy v případě dalšího protahování hrazení pohledávek, je prý nesmyslná. "Lhal bych, kdybych tvrdil, že se o napjaté situaci nebavíme. Já bych tomu všemu ale nechal čas. Nyní se výlučně soustředíme na sobotní utkání v Liberci. Chceme ukázat, že i za takových okolností jsme schopni vítězit," přesvědčuje obránce Slavie Miroslav Holeňák.

Skutečnost, že za něj ještě Slavia nezaplatila, neřeší. "To není moje starost. Už ve středu jsme se v kabině domluvili, že se nenecháme problémy rozhodit."

Reklama

Související témata: