Hlavní obsah

Arménský fotbalista Malakjan bude hostovat v Českých Budějovicích

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic získali pátou posilu pro jarní sezónu. Zálohu Dynama vyztužil arménský středopolař Edgar Malakjan, který bude na jihu Čech hostovat do konce tohoto ročníku z Plzně. Jihočeský klub to uvedl v tiskové zprávě, dohodu potvrdilo rovněž vedení Viktorie.

Foto: www.fcviktoria.cz

Edgar Malakjan (vpravo) bude na jaře hostovat v Českých Budějovicích.

Článek

Dvaadvacetiletý Malakjan je po Jakubu Horovi druhým hráčem Plzně, který v zimní přestávce odešel na hostování do Českých Budějovic. Jihočeši přivedli v krátké době už druhého Arménce, v minulých dnech se upsal Dynamu reprezentační zadák Hrajr Mchojan.

Malakjan přestoupil do Plzně v červnu 2012. Hned na začátku angažmá ve Štruncových sadech se ale zranil a pak se do sestavy Viktorie prosazoval obtížně. Kvůli poraněnému palci na noze zmeškal herní soustředění na Kypru, a nemohl se tak s Viktorií připravovat v rozhodující fázi zimní přestávky.

"Vzhledem k velké konkurenci v záložní řadě by Edgar nedostával v průběhu jara tolik příležitostí. Po dohodě s ním jsme se rozhodli pro variantu půlročního hostování," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Věřím, že Edgar bude pravidelně nastupovat a jeho angažmá v Českých Budějovicích bude přínosem pro všechny strany. O šanci ve Viktorii se bude moct opět poprat na startu letní přípravy," dodal Šádek.

Malakjan je pátou zimní posilou předposledního týmu ligové tabulky. Jihočechům budou vedle něj, krajana Mchojana a Hory pomáhat v jarních bojích o udržení také záložník Jaroslav Černý a obránce Václav Ježdík.

Reklama

Související témata: