Hlavní obsah

Policie má prý pádné důkazy proti Spartě

PRAHA

S blížícím se termínem ukončení vyšetřování několika prvoligových klubů v souvislosti s úplatkářskými kauzami se znovu hovoří o Spartě jako o dalším týmu, který by mohl být potrestán disciplinární komisí odebráním bodů. "Máme toho na Spartu dost, i když toho rozhodně není tolik, jako v případě Žižkova," tvrdí jeden policejní zdroj.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Státní zástupkyně pro Prahu 7 Jitka Rybenská už nejednou konstatovala, že v policejních odposleších se objevuje jméno sparťanského generálního ředitele Miroslava Pelty. V jakých souvislostech však neuvedla. Podle jejích slov byl termín vyšetřování prodloužen z poloviny prosince do konce kalendářního roku.

Je Sparta namočená v korupční aféře?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Miroslav Pelta však obavy nemá nebo si je nepřipouští... "Ve středu jsem byl u výslechu v Brně. Pokud někde zaznělo něco, co by mohlo být považováno, že jde o peníze, nebylo to z mých úst, ale o Spartě to říkal někdo jiný. Takhle ale může spekulovat kdokoliv o komkoliv. Podle mého názoru a mých informací není důvod k žalobě, pokud se neobjeví něco nového," řekl Právu Pelta.

S jeho slovy koresponduje informace jiného policejního zdroje, který však odmítl spekulovat o tom, zda to, co dostane k dispozici disciplinární komise, nebude pro ni dostatečně silné, aby Spartu, Peltu a případně další osoby potrestala.

"Co se týká jmen dalších osob, ta už se objevila v jiných kauzách. Nebudu spekulovat o tom, co je nebo není pro disciplinární komisi dostatečný důkaz pro potrestání osob a klubu za korupci. Pan Károlyi se nám také do práce neplete," řekl zdroj blízký orgánům činným v trestním řízení.

Reklama

Související témata: