Hlavní obsah

Překvapil mě Jindráček a od Ljevakoviče čekám větší disciplínu, říká teplický kouč Ščasný

Jednodenní volno po návratu ze soustředění na Kypru, sobotní generálka s Chomutovem a poslední tréninky před ligovým startem proti pražské Dukle. Takový je aktuální program fotbalistů Teplic, kteří vstoupí do jarní části prvoligové sezóny už v pátek 22. února. „Chceme, aby mužstvo někam směřovalo,“ hledí do nejbližších týdnů trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Teplic finišují s přípravou na ligu.

Článek

Už máte jasno o základní sestavě?

Představu o ní bych takhle krátce před výkopem nějakou měl mít (úsměv). Počkám si ale až na to, jaký bude zdravotní stav hráčů. Během přípravy někteří prodělali drobná zranění, která v zimě zpravidla vyplavou. Brankářskou jedničkou zůstává Grigar.

Kdo z hráčů vás v přípravě nejvíce překvapil?

Asi útočník Jindráček, který dal pět gólů. A tím se stal naším nejlepším střelcem. Po celou dobu pracoval velmi dobře a řekl si o místo. Záleží hlavně jen na něm, jak to bude dál.

První dva ligové zápasy kvůli karetnímu trestu z podzimu vynechá Ljevakovič. Jak to vnímáte?

Ljevakovič je živel, který musí být disciplinovanější. Tvrdé zákroky vyplývající ze hry u něj beru, ale ne žluté karty za nesportovní chování. Na soustředění trpěl, protože si uvědomil svou nadcházející nucenou absenci. Nahradit by ho mohli Čajič, Jursa nebo jsme uvažovali i o zařazení stopera Lüftnera do zálohy.

A co staronový muž v sestavě Kaufman?

Přišel jako univerzální hráč do defenzivy. Původně jsem s ním počítal na pravou stranu obrany, ale situace se vyvinula tak, že zaskakoval na postu stopera. A pravého beka hrál Vondrášek, což jsem po něm chtěl i v závěru podzimu. Máme výhodu, že obrana je variabilní.

Jste spokojen s kádrem pro jaro?

Ano. Do sezóny jdeme s vědomím, že v tomto přestupním termínu nikdo z Teplic neodejde. A posily? Chtěli jsme přivést Kaufmana a Litsingiho,což byl náš záměr, který jsme splnili.

S čím tedy půjdete do ligových odvet?

Jde o to, aby tým cítil svoji sílu. Chceme, aby po přípravě mužstvo někam směřovalo. Ale ani kdybychom třikrát po sobě vyhráli, nebude to znamenat, že jsme vynikající. První kola po zimní přestávce bývají i o štěstí a náhodě. Pracovitost a bojovnost by měly být automatické.

Reklama

Související témata: