Hlavní obsah

Dohodnuto, podepsáno! Baroš bude hrát po jedenácti letech opět v Ostravě

Seriál spekulací a dohadů o příchodu fotbalisty Milana Baroše na Bazaly je u konce. Druhý nejlepší střelec českého národního týmu se po rozchodu s Galatasarayem Istanbul definitivně vrací do Ostravy: s Baníkem se v pondělí dohodl na spolupráci do léta 2014. Jednatřicetiletý útočník si obnovenou premiéru v ostravských barvách po jedenácti letech odbude v sobotu proti Českým Budějovicím.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Baroš znovu v dresu ostravského Baníku.

Článek

Poté, co se v Istanbulu minulý týden dohodl na předčasném ukončení smlouvy, padla poslední překážka a jako volný hráč se rozhodl pro výpomoc finančně zdecimovanému Baníku, který je stále namočen do boje o záchranu.

"Smlouva zní na dvacet tisíc korun měsíčně plus prémie dle řádu A-týmu. Veškerá odměna, kterou si Milan u nás vykope, půjde na nový projekt výchovy mládeže Baník Top Class," uvedl na tiskové konferenci předseda představenstva Petr Šafarčík.

Odmítl i Spartu

Pro angažmá v Baníku byl vigantický odchovanec rozhodnutý už delší dobu, odmítl kvůli němu i několik nabídek včetně Sparty. Do české ligy se v jeho osobě vrací například vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem z roku 2005 nebo s pěti brankami nejlepší střelec ME 2004, kde byli Češi třetí.

Baroš má ve své sbírce i ligové tituly z působení v Galatasarayi a Lyonu, s Portsmouthem vyhrál anglický FA Cup, s Liverpoolem Anglický ligový pohár. Žádnou trofej nezískal pouze v rámci dvouletého angažmá v Aston Ville.

"Můj poslední zápas byl na Euru proti Portugalsku, takže tohle manko se musí dohnat, to je bez debat. Budu mít speciální tréninkový plán, trénuju teďka dvoufázově a doufám, že Baníku dokážu pomoct," řekl Baroš, který bude oblékat dres číslo 27.

Baroš z Ostravy odešel po skončení podzimní části sezóny 2001/2002 za bezmála 200 miliónů korun. Dosud v nejvyšší soutěži odehrál 76 utkání a na jaře se bude snažit přidat další ke 23 vstřeleným gólům.

Reprezentace se Baropš vzdal po loňském mistrovství Evropy v Polsku.

Reklama

Související témata: