Hlavní obsah

Jihlavě komplikuje start do jara další zranění Kopice

Jihlava

Obnovené zranění kolena obránce Milana Kopice komplikuje jihlavským fotbalistům závěrečnou přípravu na start jarní části nejvyšší soutěže. Sedmadvacetiletý stoper, který se na Vysočině objevil v lednu po šesti letech, podle všeho přijde o páteční první zápas po zimní pauze proti Hradci Králové. Jihlavané ale věří, že si poradí bez Kopice i svého elitního kanonýra Stanislava Tecla, jehož zlákala nabídka ligového lídra Plzně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Jihlavy se připravují na start jarní části Gambrinus ligy.

Článek

Kopicovy zdravotní trable však mrzí trenéra Františka Komňackého, který na navrátilci chtěl postavit obrannou hru desátého týmu ligy. "Ozvalo se mu znovu koleno. U něj je to chronická záležitost. V tuto chvíli nedokážu říct, jestli bude pro první jarní kolo k dispozici, ale spíše ne. Má domluvená vyšetření u specialisty v Čechách i Německu," uvedl na dnešní tiskové konferenci Komňacký.

Ve středu defenzivní formace tak místo Kopice podle všeho proti Hradci nastoupí Petr Tlustý. A vedení jihlavského klubu už také zahájilo jednání o příchodu slovenského zadáka Petera Čvirika. "Znám ho, trénoval jsem ho při svém angažmá na Slovensku v Púchově," poznamenal Komňacký.

Doba po Teclovi

Tým zkušeného kouče si na jaře také bude zvykat na nové útočníky. Mezeru po Teclovi, autorovi deseti podzimních branek, za nějž Plzeň údajně zaplatila kolem 20 miliónů korun, mají zacelit nové tváře: Václav Vašíček, David Vaněček a Arnold Šimonek. "Potřebovali jsme posílit. Věřím, že ho dokážou nahradit tři typově podobní fotbalisté," uvedl Komňacký.

Plusem pro něj je skutečnost, že se do hry vrací zkušený záložník Václav Koloušek. Toho svalové zranění vyřadilo z ligových bitev od 7. října. Kolouškovi má ve středu zálohy sekundovat také Tomáš Marek, který na podzim vůbec nenastoupil po prodělané operaci zad.

Ti mají týmu pomoci k co nejrychlejšímu zajištění záchrany mezi elitou, což je základní cíl klubu. Jihlava, kterou do jarních bojů povede místo Tecla s kapitánskou páskou záložník Lukáš Vaculík, má teď čtyřbodový náskok na sestupové příčky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články