Hlavní obsah

Budějovice vyhodily trenéra těsně před startem jara! Soukup po debaklu skončil

České Budějovice

Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice podruhé v sezóně mění hlavního trenéra. Těsně před startem jarní části Gambrinus ligy u týmu skončil dosavadní kouč Miroslav Soukup, kterého prozatím nahradí trenérská dvojice Pavol Švantner – Martin Vozábal.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér fotbalistů Českých Budějovic Miroslav Soukup.

Článek

Soukup se stal teprve druhým trenérem v historii české ligy, který u týmu skončil ještě během přestávky před samotným startem soutěže. V létě 2008 teplický Petr Rada ale odstoupil proto, že převzal reprezentaci.

Sedmačtyřicetiletý Soukup v průběhu této sezóny opustil už druhý klub, po třech kolech se dohodl na ukončení spolupráce ve Slovácku. Na jih Čech přišel před 7. kolem na začátku září po odvolaném Františku Ciprovi v době, kdy tým pětkrát za sebou prohrál.

Ostudný debakl v Boleslavi

Dynamo se mu povedlo nastartovat, vinou dvou porážek v závěru podzimu ale mužstvo figuruje na předposledním místě tabulky s jednobodovou ztrátou na čtrnácté Teplice. Jihočechům se příliš nevedlo ani v zimní přípravě, v níž z jedenácti utkání vyhráli jen tři a v generálce na ligový start utrpěli v neděli debakl 1:6 v Mladé Boleslavi.

Tým v přípravě na sobotní jarní soutěžní premiéru na hřišti Ostravy budou připravovat asistenti Švantner a Vozábal, o případných dalších změnách chce klub informovat v nejbližších dnech. Jedním z adeptů na uvolněný post je podle některých médií osmapadesátiletý jihočeský patriot Pavel Tobiáš, který už trénoval Dynamo čtyřikrát a momentálně v klubu vede mládež.

V tomto ročníku fotbalové ligy došlo ke změnám na trenérském postu také v Příbrami, Mladé Boleslavi, Teplicích a Ostravě.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava