Hlavní obsah

Řeším jeden nebo dva otazníky včetně Štajnera, říká kouč Šilhavý před startem Liberce do jara

Až z devátého místa prvoligové tabulky a bez několika dosavadních hvězd klubu vstoupí fotbalisté Slovanu Liberec do jarní části sezóny. Trenér Jaroslav Šilhavý otestoval v zimní přípravě dohromady jedenatřicet hráčů, z nichž se na ligovou soupisku dostalo pětadvacet jmen. Z toho je deset nových tváří!

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Jiří Štajner na úterním tréninku libereckých fotbalistů.

Článek

Jaký je zdravotní stav kádru před prvním jarním zápasem?

Bohužel mimo hru jsou na delší dobu dva stopeři. Martin Tóth si zlomil nohu a Jiří Pimpara si přetrhl vazy v koleni. Přitom v přípravě, kterou absolvoval po přestupu z Varnsdorfu, si vedl velice dobře. Menší problémy zdravotního rázu má Jirka Štajner, ale věřím, že by mohl být připraven k ligovým zápasům.

Máte tedy už jasno o základní sestavě?

Počítám s okruhem dvanácti až třinácti hráčů. A řeším tudíž jeden nebo dva otazníky. Jedním z nich je Štajner. Nevím, jestli půjde na hřiště už od začátku. Jeho roli by při Jirkově absenci mohli díky dirigentským schopnostem plnit i mladí Rybalka nebo Pavelka.

Co očekáváte od sobotního derby s Jabloncem?

Každý vstup do ligových bojů je důležitý. A jelikož tenhle souboj tradičních rivalů je pokaždé událostí regionu, věřím, že přijde hodně diváků a víc jich bude na naší straně. Čekám solidní návštěvu, i když klimatické podmínky fotbalu moc nepřejí.

Bude nadcházející duel něčím specifický?

Pořád se zdůrazňuje, že Jablonci přes zimu odešli dva klíčoví hráči Lafata a Kovařík. Přišli tam ale třeba Michal Hubník s Rossim. A Jablonečtí v tabulce atakují přední příčky, přijedou v pozici druhého týmu tabulky. To si zaslouží respekt. Zároveň připomínám, že obměna v našem kádru byla daleko větší, než u soupeře. Musíme si totiž poradit bez Bičíka, Nezmara, Váchy, Bosančiče, Ljulky. Celkem odešlo deset hráčů. Na druhou stranu máme nově Kováče, Huška, Rybalka, Pavelku, Frýdka a brankáře Kováře. Očekávám velký boj, který ponese všechny znaky typické pro derby.

V přípravě dostali šanci i mladíci z juniorky. Jaká je jejich perspektiva?

Poctivě pracovali a osahali si na kyperském soustředění prostředí českého ligového mužstva. V tom vidím přínos a je naší snahou, abychom tímto směrem pokračovali a připravili si co nejvíce hráčů pro zařazení do prvního týmu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články