Hlavní obsah

Dukla chce na jaře dobře odstartovat a vyhnout se boji o záchranu

Praha

Fotbalisté Dukly Praha nemají v jarní části prvoligové sezóny cíl v konkrétním umístění. Šestý tým tabulky chce co nejlépe odstartovat a vyhnout se přímému boji o záchranu. Dejvický klub do druhé poloviny sezóny vstoupí s novým generálním partnerem a na zrekonstruovaném stadiónu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalový propletenc v podání Petra Malého z Dukly (vlevo) a plzeňského Václava Procházky.

Článek

"Nemáme cíl, co se týká konkrétního umístění. Liga je hrozně vyrovnaná. Šesté místo je hezké, ale de facto máme těžký start do jara. Z prvních čtyř kol hrajeme třikrát venku a po dvacátém kole může být tabulka úplně přesypaná," řekl na úterní tiskové konferenci trenér Dukly Luboš Kozel.

"Pro nás je nejdůležitější co nejlépe odstartovat, abychom co nejdříve měli klid na fotbal, neměli starosti s bojem o záchranu a snažili se udržet v klidném středu tabulky," doplnil kouč.

Novinkami jsou rozšíření kapacity stadiónu Juliska a nový generální sponzor. "Klubu se podařilo získat finanční prostředky na druhou etapu výstavby tribuny, která započala v zimní přestávce," uvedl generální ředitel Michal Šrámek. Na jaře tak může do hlediště až 8150 diváků, doposud měl stadión kapacitu 4590 míst.

Přibyl druhý hlavní sponzor

Vedle podpisu memoranda o vzájemné spolupráci mezi Duklou a Městskou částí Prahy 6 dejvický klub představil také nového generálního partnera. Ke společnosti Carbounion Bohemia přibyl druhý hlavní sponzor Škoda Transportation. "Podepsali jsme spolupráci na jeden rok, je to významnější částka, která na požadavek partnera nemá byt zveřejněna," řekl Šrámek.

Pražané před druhou polovinou sezóny udělali jen minimální změny v kádru. Přišel španělský útočník Néstor Albiach Roger z Olímpiku de Xátiva ze třetí španělské ligy, z juniorky do prvního celku postoupil obránce Matěj Hanousek. Tým naopak opustil jiný ofenzivní hráč Jan Pázler, kterého si z hostování předčasně stáhl Jablonec. Na hostování do druhé ligy odešli Radim Nečas, Tomáš Pospíšil, Pavel Radoš a Jakub Sklenář.

"Měli jsme poměrně velkou obměnu kádru v létě, kdy tři hráči základní sestavy odešli a místo nich přišlo pět nových hráčů, kteří se na podzim lépe či hůře adaptovali. Z tohoto pohledu jsme necítili potřebu většího posílení mužstva," vysvětlil Kozel.

Kapitánův start nejistý

Dukla během zimní přestávky odehrála včetně Tipsport ligy a soustředění na Kypru deset přípravných zápasů, v nichž čtyřikrát vyhrála, čtyřikrát prohrála a dvakrát remizovala. V prvním ligovém zápase jarní části se představí v pátek od 18 hodin v Teplicích.

Nejistý je start záložníka a kapitána Patrika Gedeona a útočníka Vojtěcha Přeučila, kteří se zranili hned druhý den soustředění na Kypru. "U obou dvou je to tak padesát na padesát," uvedl Kozel.

Reklama