Hlavní obsah

Šural vystřihl gól roku, na spoluhráče Messiho si ale zahrál jeho liberecký parťák Blažek

Zády k brance, střelou přes hlavu. Klasickými nůžkami vstřelil liberecký fotbalista Josef Šural gól loňského roku. Nejkrásnější kousek určili v tradičním hlasování diváci České televize. „Jsem překvapený. S Libercem mám mistrovský titul, ale to je týmová záležitost. Tohle je pro mě největší individuální ocenění. Zatím jsem ještě nikdy nic nevyhrál,“ řekl s úsměvem 22letý hráč Slovanu.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Šural dokáže s míčem ekektní kousky...

Článek

Nabídka byla víc než pestrá. Zatímco minule vyhrál sparťan Hušbauer za impozantní sólo, Televizní Clavin gól roku 2012 je z jiného soudku. Josef Šural ho vstřelil v srpnu v Českých Budějovicích. Pokryl si míč tělem a gólmana Daňka zaskočil pohotovými nůžkami.

„Na tréninku nůžky čas od času zkouším. Jako mladší jsem byl gumový, teď už to někdy bolí," řekl Šural pro Sport.cz po slavnostním vyhlášení na Kavčích Horách. „Podobný gól už jsem dal v kvalifikaci za reprezentační devatenáctku a za Liberec v poháru. Trefa v Budějovicích byla trochu náhodná. Dostal jsem centr od Váchy, podle mě nepovedený. Balon přede mnou skočil, zpracovat šel těžko – a tak jsem vystřelil přes hlavu," popsal vítěznou trefu.

Góly měsíce
ÚnorRadek HochmeisterHradec Králové
BřezenLéonard KweukeSparta
DubenMiloš BosančičLiberec
KvětenMichal VepřekOlomouc
SrpenJosef ŠuralLiberec
ZáříLadislav KrejčíSparta
ŘíjenJan BlažekLiberec
ListopadRobert ZeherOstrava

Božský Lionel se bojí o svoji desítku

Nejvíc si ovšem v rámci večera zařádil Šuralův klubový spoluhráč Jan Blažek. V říjnu se na Spartě trefil pěkně do šibenice, a protože Barcelona nejčastěji skóruje ve stylu až do kuchyně, organizátoři ankety dojednali Blažkovi přestup právě do Barcy.

„Doufám, že mi nevezme moji desítku, to bych byl fakt naštvaný. Jinak se ale na jeho příchod těším. Českou ligu pravidelně sledujeme, hlavně v pondělí, když máme volno," komentoval nečekaný transfer ve zdařilé mystifikaci sám božský Lionel Messi.

A nejen to, za Blažka zamířil opačným směrem na hostování David Villa, minimálně v juniorce mu prý místo pod Ještědem najdou...

Krejčí ovládl elektronickou tužku

Další autoři gólů měsíce se představili v nefotbalových rolích. Třeba hradecký Radek Hochmeister je zdatným lezcem na umělých cvičných stěnách. Olomoucký Michal Vepřek zase podstoupil trénink s vodními pólisty a sparťan Ladislav Krejčí dostal za úkol rozebrat elektronickou tužkou svoji vlastní trefu v Lyonu. „Chytlo mě to, v budoucnu bych si to ještě rád zkusil," líčil Krejčí.

Vítězný Šural se pak potrápil na ledě, kde měl napodobit slavné hokejové nájezdy včetně Forsbergovy finty. „To bylo trápení... A to ještě musím poděkovat Zbyňovi Hauzrovi, že v hokejové brance proti mně chytal jen na pět procent," ujistil Šural, že dál bude napodobovat výstavní góly jen na fotbalovém trávníku.

Reklama