Hlavní obsah

Hradec Králové získal na hostování libereckého útočníka Hadaščoka

Hradec Králové

Fotbalisty Hradce Králové posílil těsně před začátkem jarní části útočník Vojtěch Hadaščok, který do momentálně třináctého celku první ligy přišel na půlroční hostování z mistrovského Liberce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Hadaščok ještě v dresu Liberce.

Článek

Východočeský klub tak reagoval na současné problémy s útočníky. Pavel Dvořák je po operaci kolena a nejlepší ligový střelec týmu Dušan Uškovič má problémy s třísly.

"Ve Vojtovi určitě vidíme zkvalitnění ofenzivy. Jedná se o šikovného hráče, který se umí gólově prosadit. Věřím, že jeho hostování bude pro nás přínosem," uvedl na oficiálním webu Hradce trenér Jiří Plíšek.

Stříbrný z devatenáctek

Jednadvacetiletý Hadaščok je odchovancem Opavy, v roce 2011 přestoupil do Liberce, se kterým se v minulé sezóně radoval z mistrovského titulu. Předloni získal také stříbrnou medaili na mistrovství Evropy do devatenácti let. Nadějný útočník v první lize zasáhl do 40 utkání a vstřelil šest branek.

Hradec v zimní přestávce získal na hostování dvě posily do obrany: jabloneckého stopera Dominika Simerského a levého beka Tomáše Hájka ze Zlína. Největší posilou je příchod ofenzivního veterána Marka Kuliče z Mladé Boleslavi. "Votroky" dnes naopak opustil záložník Tomáš Rezek, jenž zamířil na půlroční hostování do druholigových Pardubic.

Reklama