Hlavní obsah

FANTASY: Koho pošle v 17. kole na trávník Luděk Zelenka?

Praha

Fotbalové jaro klepe na dveře a s ním také žhavá novinka v podobě fantasy ligy, v níž může každý zkusit roli fotbalového manažera s nevysychajícím stomiliónovým rozpočtem. Možná i slavný Mourinho by se divil, kolik je v Čechách fotbalových trenérů, a do hry se zapojila i řada osobností. S jakou sestavou vyrukuje při premiéře bývalý útočník a dnes televizní spolukomentátor Luděk Zelenka?

Fantasy sestava Luďka Zelenky pro 17. kolo

Článek

„Obecně musím říci, že 100 miliónů není na jedenáct hráčů zase tolik, navíc když je limit maximálně tří borců z jednoho mužstva! Jak tedy vypadá moje sestava pro víkendové 17. kolo?

V první řadě jsem se snažil dát do své sestavy hráče, kteří pravděpodobně nastoupí a protože se v prvním jarním kole moc nedá odhadovat forma týmu ani jednotlivců, sázím hodně na kvalitu a zkušenost hráčů a také výhodu domácího prostředí!

Do branky jsem z úsporných důvodů dal ostravského Bártu (doufám, že nastoupí), který bude bránit svou svatyni před budějovickými nájezdy! Očekávám, že Jihočeši navážou na tristní bilanci na soupeřových trávnících a jdu si vysloveně pro čisté konto!

Ze stejného důvodu jsem do sestavy zařadil i beka Švejdíka, který asi střelecky nezazáří, ale moc nefauluje, takže nepočítám s kartou a naopak věřím v čisté konto Sparty! Liberečáci Kušnír ( je překvapivě hrozně levný) a Kováč jsou v sestavě proto, že vím, že budou hrát a oba navíc umí dát gól nebo ho připravit. To platí i pro ligovou stálici na pozici levého záložníka – Limberského!

Čtyřčlennou zálohu jsem sestavoval z hráčů, kteří umí dopředu, zvládají i zakončení a navíc jsou v ofenzivních týmech! Pavelka je třetím libereckým hráčem, který dostane šanci v derby s Jabloncem, a očekávám, že navzdory nízké ceně bude klíčovým hráčem. U Váchy sázím na čisté konto a schopnost zakončit. Kolář je dlouhodobě výborný v koncovce a Plzni hodně pomáhá. Doufám, že pomůže i mě! Vaněk se mi hodně líbil už na podzim a věřím jeho intuici při standardních situacích, protože očekávám, že ve vyhecovaném derby budou rozhodovat!

Útokem jsem začínal své sestavování, protože jsem dal na úvod nejdražšího hráče ligy, Davida Lafatu. Jsem přesvědčený, že se proti Slovácku prosadí a otevře ve Spartě svůj gólový účet. K Lafatovi jsem dal plzeňského Bakoše. Viktorka sice hraje v Brně, ale já jednoznačně věřím její ofenzivní síle. Ostatně i na evropské scéně Plzně přesvědčila, že hraje stejně doma jako venku!

Celkově bych řekl, že jsem použil všechny hráče, které jsem chtěl, nebyl nikdo, koho bych si z finančních důvodů nemohl dovolit. Trochu mě mrzí, že jsem nezařadil své kamarády typu Švancary, Horvátha, Trousila či Černého, ale prostě se mi nehodili. Hráči, kterým jsem se při sestavování vyhýbal, jsou ze Slovácka, Příbrami a Budějovic, protože předpokládám prohru těchto týmů a tudíž by jejich zařazení představovalo bodovou ztrátu!"

Reklama

Související témata: