Hlavní obsah

Arbitrážní komise rozhodla, že Řepkovi v Dynamu skončila smlouva

České Budějovice

Fotbalista Tomáš Řepka neuspěl u arbitrážní komise Fotbalové asociace ČR se stížností proti Českým Budějovicím. Devětatřicetiletý stoper se domáhal dodržení původní smlouvy až do konce této sezóny, komise ale dala za pravdu Budějovicím, které s Řepkou po podzimu rozvázaly kontrakt.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka při křtu knihy Rebel.

Článek

"Arbitrážní komise rozhodla, že smlouva byla řádně ukončena 31. prosince 2012," řekl tiskový mluvčí asociace Jaroslav Kolář.

Řepka přišel do Budějovic před rokem v zimě a původní kontrakt mu měl vypršet na konci letošního června. Obě strany se však při podpisu smlouvy dohodly, že se po každých šesti měsících sejdou a kontrakt mohou vypovědět.

Loni na jaře Řepka výrazně pomohl Jihočechům k záchraně, v této sezóně se mu už ale tolik nedařilo, což vyvrcholilo vyloučením v Jablonci. Červenou kartu dostal za to, že v závěru utkání 10. kola ostře protestoval po nařízené penaltě proti Dynamu. Jihočeši na severu Čech prohráli 1:2.

Disciplinární komise udělila stoperovi trest na pět utkání, hrát tak mohl až v posledním kole podzimu proti Mladé Boleslavi. Dynamo ho ale zpět do týmu nezařadilo a na konci listopadu s ním ukončilo spolupráci.

O Řepkově angažování poté přemýšleli v Jihlavě, nakonec ale ze zájmu Vysočiny sešlo. Momentálně by řízného stopera ráda získala divizní Dobrovice.

Reklama

Související témata: