Hlavní obsah

Porážka s Plzní mě bolí, přiznal kapitán Zbrojovky Švancara

Brno

Po prohře 1:3 v jarní premiéře Gambrinus ligy s Plzní se netajil smíšenými pocity. Kapitána brněnských fotbalistů Petra Švancaru potěšilo, že jeho tým byl lídrovi soutěže vyrovnaným soupeřem, ale zároveň si uvědomoval, že Zbrojovka přišla doma o tři body, které by nutně potřebovala k tomu, aby se vyhnula sestupovým starostem.

Foto: František Vrážel

Brněnský forvard Petr Švancara.

Článek

Jak blízko k bodu jste proti favoritovi byli?

Myslím, že jsme zdaleka nebyli od plichty tak daleko, jak si mnozí mysleli. Přiznávám, že mě porážka s Plzní hrozně bolí. Byli jsme totiž i ve výrazně oslabené sestavě kousek od překvapení. Štve mě, že jsem ještě za stavu 1:1 neproměnil ve druhém poločase tutovou šanci. Kdybych dal gól, zápas by asi dopadl úplně jinak. I tak jsme ale lídra soutěže notně potrápili.

Co tedy nakonec rozhodlo ve prospěch soupeře?

Plzeňští mají prostě kvalitnější tým, což se nakonec projevilo. Jsou to velcí frajeři, což míním v nejlepším slova smyslu. Oni prostě potrestali každou naši chybičku.

Postačuje vám pocit, že jste odehráli s tak kvalitním mužstvem velice solidní duel?

Právě že ne, byť jsme se přesvědčili, že se můžeme rovnocenně měřit i s tak silným celkem. Jenže jsme podlehli doma, a tak to pro nás znamená v tabulce pravdy mínus tři body. Ty bychom měli získat zpátky v neděli v Jablonci.

Místo avizovaného Markoviče nastoupil po vašem boku v útočné formaci Škoda. Proč?

Markovič se bohužel den před utkáním na tréninku zranil. Strašně ho to mrzelo, byl na utkání hrozně natěšený. Myslím ale, že jeho absence náš výkon nijak výrazně neovlivnila. Markovič i Škoda jsou přibližně stejnými typy útočníků. Jeden i druhý se snaží na mě pracovat, o to víc mě mrzí, že jsem podporu gólově nezúročil.

Reklama

Související témata: