Hlavní obsah

FANTASY: Luděk Zelenka sází i v 18. kole na Trousila s Horváthem!

Praha

Druhé jarní a celkově osmnácté kolo Gambrinus ligy je na spadnutí a s ním roste i napětí mezi účastníky fantasy ligy. Jednatřicet tisíc týmů se zapojilo o minulém víkendu do premiérového kola a před nadcházejícím víkendem před fotbalovými manažery znovu vyvstává otazník, komu dát znovu důvěru a kdo po zklamání již šanci nedostane. Jak řešil svou sestavu pro 18. kolo bývalý útočník, dnes televizní spolukomentátor a nadšený hráč fantasy Luděk Zelenka?

Fantasy sestava Luďka Zelenky pro 18. kolo

Článek

"Myslel jsem si, jak jsem byl v minulém kole při sestavování svého týmu úspěšný, že mně zisk 60 bodů vystřelí div ne do první desítky, a já zatím držím krásné 2163. místo! Bída. Jediné, co mě drží nad vodou, že jsou na tom někteří ještě hůře, třeba známý brněnský fotbalový bavič Petr Švancara, který s námi v 18. kole teprve začíná a je tudíž na nule!

Kde jsem chyboval a co mi vyšlo?

Obrana v čele s brankářem mi vyšla téměř skvěle, jen mě ziskem dvou bodů zklamal David Limberský, asi mu dám teď tři kola volno.

V záloze jsem volil jistotu startu, což se mi povedlo, ale „moji" záložníci se bohužel neprosadili do ofenzívy a navíc posbírali žluté karty (Vácha, Pavelka)!

V útoku jsem vsadil na kanonýra Lafatu a tomu bohužel proti Slovácku vyschl střelecký prach a neměl ani žádný podíl na vstřelených brankách. Zato střelec Plzně Bakoš, to byla trefa do černého. Sice nenastoupil od začátku a neodehrál ani 60 minut, ale bohatě mi to vrátil dvěma góly a maximálně zúročil pozici kapitána!

Při tvorbě sestavy pro 18. kolo fantasy ligy jsem vycházel z toho, co mně vyšlo i v kole minulém, tedy postavit hráče, o kterých vím, nebo spíše tuším, že nastoupí. Opět začínám, nevím proč, od brankáře a končím útokem a jdu tedy od levnějších k dražším hráčům.

Do brány jsem zvolil Melichárka ze Slovácka, protože se mi přes čtyři obdržené góly na Spartě líbil a v domácím zápase s Duklou věřím, že udrží čisté konto. I proto je v sestavě stoper Trousil, který mi před zápasem na Spartě výrazně vyčinil, že jsem ho v mé sestavě opomenul. Po zápase se mi ovšem omluvil!

Slovácko má v obraně ještě jednoho hráče, defenzivního záložníka Hoffmana, který patří k často střílejícím hráčům, umí dát i gól a proti Dukle mu věřím.

Kelič je liberecká jistota a současně celkem dostupný hráč, takže jsem tady vysloveně šetřil na hráče dopředu. To neplatí u Rajtorala, který stojí více než dvakrát tolik, ale jeho ofenzivní výpady a klid v zakončení dodávají klid i mě, že on je ta správná volba.

V záloze jsem volil ofenzivnější a gólovější typy

Plzeňská ikona Horváth je podobný případ jako Trousil, taky jeho nemůžu vynechávat pořád! Minule měl dvě asistence a teď mu věřím na gól, proti Baníku se bude kopat penalta. Druhým Plzeňákem je Kovařík, který se po přestupu z Jablonce moc nerozkoukával a okamžitě se zařadil mezi ofenzivní tahouny Vrbova souboru. Mě zaujal natolik, že jsem mu pro 18. kolo svěřil roli kapitána!

Hořava je tvůrce hry Sigmy a i jemu v ofenzívě věřím, jeho přihrávky většinou mají v šestnáctce adresáta. Gecov střelecky zazářil hned ve svém prvním startu za Slavii a doufám, že v premiéře v Edenu to bude podobné.

Na hrot jsem dal Jirku Štajnera, který se v Jihlavě určitě gólově prosadí (opět penalta) a k němu olomouckého mladíka Schulmeistra, který hrál výborně už v minulém kole proti Slavii, má formu jako hrom!

Celkově jsem se speciálně vyhýbal hráčům Budějovic, Ostravy a Brna, tedy týmům, které podle mého vyjdou v 18. kole naprázdno. Gólově chudý zápas čekám i v Příbrami a na Slavii. Když jsme u sešívaných tak jsem měl na hrotu dlouho Slováka Škutu, který je podle mého vysloveně zakončovatel, má důvěru trenéra Rady a stojí jen 2 milióny. Nakonec jsem měl těch peněz na nákup více a tak mu tedy dám šanci příště!"

Reklama