Hlavní obsah

Disciplinárka zamítla žádost Mezlíka o prominutí zbytku trestu

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zamítla žádost brněnského Pavla Mezlíka o prominutí zbytku trestu z listopadového utkání s Příbramí. Záložník Zbrojovky si tak o víkendu odpyká poslední třetinu z třízápasového trestu za hrubé nesportovní chování.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský záložník Pavel Mezlík (vpravo).

Článek

Disciplinárka na konci minulého roku ještě pod vedením bývalého šéfa Jiřího Goldy potrestala Mezlíka za to, že v závěru prvního poločasu v přerušené hře udeřil protihráče. Brněnský záložník, který v zápase dostal červenou kartu, kvůli tomu nehrál v posledním podzimním kole v Teplicích a na úvod jara s Plzní.

Disciplinárka na čtvrtečním zasedání také zahájila řízení s pražskou Slavií za masové výtržnosti jejích fanoušků v podzimním utkání na hřišti Hradce Králové.

Za čtyři žluté karty v sezóně zastavila komise činnost na jedno soutěžní utkání teplickému brankáři Tomáši Grigarovi, Tomáši Borkovi z Dukly Praha, mladoboleslavským Jakubu Marešovi s Martinem Nešporem, brněnskému Josipu Šoljičovi a Ondřeji Šourkovi z Jihlavy.

Komisi nyní dočasně vede místopředseda Roman Brnčal, jenž na začátku února nahradil Goldu. Ten rezignoval kvůli lednovému rozhodnutí výkonného výboru, který odhlasoval, že všechny korupční kauzy bude řešit nejprve policie a teprve na základě jejího vyšetřování až poté disciplinárka.

Reklama

Související témata: